Wednesday 27th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Uriasi cu suflet de copil. Sonny Bill Williams i-a daruit medalia sa unui baiat care a vrut sa fie langa All Blacks

1 noiembrie 2015 #RWC2015

Editia din acest an a Cupei Mondiale de rugby este socotita a fi cea mai reusita din istorie. Englezii au raportat un efect benefic asupra economiei din Insula (se vorbeste de un miliard de lire sterline). Insa dincolo de bilantul financiar, Rugby World Cup 2015 a ilustrat ca sportul cu balonul oval ramane unul dominat de solidaritate, de prietenie, de bucurie. Iar jucatorii care au participat la competitie au dovedit ca sunt niste uriasi cu suflet de copil. Ei si-au pastrat modestia si s-au bucurat alaturi de suporteri, de spectatori, fotografiindu-se alaturi de ei, dupa meciuri.

La cateva minute dupa ce castigasera titlul mondial, componentii echipei Noii Zeelande au facut turul de onoare, pe stadionul Twickenham. Un copil a tasnit printre oamenii de ordine, incercand sa ajunga langa All Blacks. A fost placat de un steward. Impresionati, neozeelandezii l-au luat langa ei, facand semn ca nu e nicio problema. Si cum se lasase frigul pe stadion, i-au pus pe cap un fes negru cu frunza de feriga aurie. Apoi, Sonny Bill Williams l-a insotit spre peluza, acolo unde fanii Noii Zeelande sarbatoreau victoria. Rugbystul nu s-a limitat la asta. Si-a scos medalia de la gat si i-a dat-o copilui de 7 ani. S-a fotografiat langa el, l-a imbratisat, i-a salutat inca o data pe suporteri si a plecat. Lasandu-i lui Charlie Lines medalia… Spre imensa bucurie a baiatului, caruia nu-i venea sa creada ce i se intampla.

Intrebat de ce a facut acel gest, Bill Williams a raspuns mai apoi: ”Un pusti a venit spre noi, alergand, insa a fost oprit de un om de ordine. A fost atat de trist. Era doar un mic baiat entuziast. Eram atat de mandru, de fericit ca am castigat. Asa ca mi-am spus de ce n-as face o seara si mai frumoasa acelui baiat”. Sportivul – este si boxer profesionist – a adaugat apoi, razand ca dupa o sotie: ”Antrenorul mi-a spus dupa aceea ca medalia era din aur pur”. N-a contat! Mai cu seama ca Bill Williams si-a donat biletele de care a beneficiat, in timpul acestei Cupe Mondiale, unor refugiati…

Scene asemanatoare celei care l-a avut in prim-plan pe rugbystul neozeelandez s-au vazut la toate meciurile disputate la Rugby World Cup 2015. Iar dincolo de cuvinte, imaginile vorbesc cel mai bine.

3,769 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response