Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Bonus ofensiv pentru Pungea si Valentin Ursache in etapa a saptea din Top 14

2 noiembrie 2015 TOP 14
Bonus ofensiv pentru Pungea si Ursache.

Bordeaux a castigat cu scorul de 21-16, in fata lui La Rochelle, in prologul etapei a saptea din Top 14, campionatul de elita al Frantei. Invingatorii nu au avut eseuri, singura incercare a meciului fiind cea marcata de Murimurivalu. La pauza a fost egalitate, 6-6.

Oyonnax a obtinut un succes important, cu 42-23, in fata celor de la Pau. Weepu si Denos au reusit eseuri pentru gazde, in primul sfert de ora, iar statistica s-a completat cu alte incercari semnate de Ikpefan, Taufa si Mauroard. De partea cealalta, Pau a incercat sa tina ritmul, sa reintre in partida, prin eseurile lui Fajardo si Ratuvou. Robinson, pentru Oyonnax, a inchis tabela cu un dropgol. La gazde, Vali Ursache a jucat titular in linia a doua, el fiind subiectul unei schimbari temporare, intre minutele 41 si 50. Horatiu Pungea a fost introdus in teren, in minutul 50, ca pilier dreapta.

Agen s-a impus intr-un meci important, pe teren propriu, contra campioanei en-titre Stade Francais, care nu isi regaseste forma. Agen a invins cu 28-23, dupa eseurile lui Lamouile, Erbani si Sadie. Parizienii au beneficiat de un eseu de penalitate si au culcat balonul in terenul advers de tinta prin Williams.

Racing Metro a avut o partida dificila, acasa cu Brive, pe care a castigat-o in extremis, cu 17-14. Oaspetii au marcat primul eseu al meciului, prin Galala, dupa care, in repriza secunda, Ben Arous si Andreu au fost decisive. La pauza, oaspetii au condus cu 14-3.

Clermont si-a vazut de treaba si a invins categoric pe Castres, cu scorul de 42-13. Raportul eseurilor a fost de 5-1, marcatorii numindu-se Vuli Vuli, Abendanon, Kayser, Strettle si Lopez, respectiv Palis. Mihaita Lazar a fost titular ca pilier stanga, la oaspeti, fiind inlocuit in minutul 63.

Toulouse a castigat un meci important pe terenul lui Montpellier, cu 33-25. Marcatorii de eseuri ai oaspetilor au fost Flood, Fickou si Perez. White a inscris pentru Montpellier, iar inchizatorul Qera este performerul rundei, cu doua eseuri.

Grenoble a castigat apoteotic cu Toulon, scor 33-29. Gazdele au marcat doua eseuri in debutul meciului, minutele 11 si 15, prin Aplon si Setephano. Ei au mai avut si un eseu de penalizare, in partea a doua, iar jocul lor tactic foarte bun, le-a adus succesul contra titratei adversare. Toulon a marcat patru eseuri, georgianl Gorgodze fiind unul dintre autori. In schimb, s-a remarcat prin hattrick-ul sau, inchizatorul S. Armitage.

In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Clermont si Oyonnax) si patru bonusuri defensive (La Rochelle, Stade Francais, Toulon si Brive).

Clasament:
1. Clermont 28 puncte
2. Racing Metro 24
3. Toulouse 22
4. Montpellier 22
5. Bordeaux 19
6. Brive 18
7. Grenoble 18
8. Toulon 17
9. La Rochelle 11
10. Castres 10
11. Oyonnax 10
12. Stade Francais 9
13. Pau 9
14. Agen 8

FOTO: rugbyrama.fr

2,206 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response