Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Revenirea din meciul cu Canada, recordul de asistenta de pe Wembley si cererea in casatorie facuta de Florin Surugiu, in top-ul momentelor memorabile de la RWC 2015

3 noiembrie 2015 #RWC2015

Intr-un articol postat pe site-ul oficial al Rugby World Cup 2015, pe varianta in limba franceza, sunt trecute in revista momente memorabile ale competitiei ce s-a desfasurat intre 11 septembrie si 31 octombrie in Anglia. Autorii au ales 14 fotografii care vorbesc mai bine decat cuvintele, iar 3 dintre acestea au legatura cu echipa Romaniei. O dovada in plus ca Stejarii au marcat Cupa Mondiala de anul acesta.

In prim-plan se afla, desigur, neozeelandezii, care executa Haka la putine minute dupa victoria din finala (34-17 cu Australia), avand in fata lor, asezata pe gazon, Cupa ”Webb Ellis”. In alte imagini sunt surprinsi Beaudon Barrett plonjand in terenul de tinta al Wallabies, rugbystii sud-africani la gat cu medaliile de bronz, cei argentinieni depasind dezamagirea produsa de pierderea meciului pentru locurile 3-4 si componentii echipei Frantei dupa esecul sever (13-62) suferit in fata All Blacks, precum si eseul marcat de Karne Hesketh care a adus o surprinzatoare victorie a Japoniei in meciul cu Springboks.

Nu este uitata nici eliminarea prematura a Angliei, prima reprezentanta a tarii gazda a Cupei Mondiale care rateaza calificarea in sferturile de finala, fiind prezentat eseul marcat de australianul Foley in partida pe care Australia a castigat-o (33-13) cu ”trandafirii”, iar apoi grupul de jucatori englezi ramasi fara replica.

Trei din cele 14 imagini postate au legatura cu echipa Romaniei:

– Florin Vlaicu concretizeaza lovitura de pedeapsa din finalul meciului cu Canada, castigat cu 17-15 dupa ce nord-americanii au condus cu 15-0. A fost cea mai spectaculoasa si consistenta revenire intr-un meci din intreaga istorie a Cupei Mondiale.

vlaicuRomCan
– Florin Surugiu o cere in casatorie pe Alexandra Cuc, chiar de ziua ei de nastere, la finalul partidei cu Irlanda (10-44), de pe Wembley. Imaginea a facut inconjurul lumii, fiind publicata in majoritatea publicatiilor importante.

surugiu– La meciul Romania – Irlanda (10-44), de pe Stadionul Wembley, au asistat 89.267 de spectatori, ceea ce reprezinta un record de asistenta pentru intreaga istorie a Cupei Mondiale. Un record greu de doborat in viitor daca tinem cont ca arena londoneza este a doua ca marime din Europa, dupa Nou Camp (Barcelona).

wembley

Imaginile postate pe site-ul oficial al Rugby World Cup 2015 pot fi vazute AICI.

4,412 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response