Thursday 21st January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Sase bonusuri in runda de Top 14

9 noiembrie 2015 TOP 14
Sase bonusuri in runda de Top 14.

A opta etapa a Top 14, campionatul francez de rugby, a inceput cu un succes categoric repurtat de cei de la Toulon, care au invins cu 52-8 pe Montpellier. Manoa, S. Armitage si Tillous-Borde au marcat cate un eseu, in timp ce Turner a punctat de doua ori. Tusiova a reusit un hattrick spectaculos. Incercarea de onoare pentru oaspeti a fost opera lui Malzieu, iar Toulon pare ca redevine forta din anii trecuti.

La Rochelle s-a impus surprinzator de usor, 38-3 in meciul cu Oyonnax. Amosa de doua ori, Aguillon si Botia au fost semnatarii eseurilor echipei locale, care astfel si-a asigurat si bonusul ofensiv. La oaspeti, Horatiu Pungea a jucat pilier dreapta din minutul 58, iar Valentin Ursache a fost titular ca flanker stanga, fiind inlocuit in minutul 64.

Pau a obtinut o victorie de moral, 33-31 cu Agen. Gazdele au marcat trei eseuri, prin Ratuvou, Bobo si Fumat, in timp ce Agen a punctate, prin acest procedeu, de patru ori, gratie eforturilor fructificate de Tilsley, Michelidzle, de doua ori si Darbo. Gazdele au avut in statistici si un dropgol, al lui Fajardo, in timp ce bonusul ofensiv, pentru Agen, a fost conturat cu patru minute inainte de final, dupa penalitatea lui Guernes. La pauza, amfitrionii au condus cu 16-15.

Brive a castigat patru puncte pretioase, in urma victoriei de pe teren propriu, 16-3 cu Bordeaux. Namy a marcat unicul eseu al unui meci in care, la pauza, echipa locala a avut 3-0.

Toulouse a avut un meci fara istoric, 52-12 cu Grenoble, care nu a opus o rezistenta pe masura asteptarilor. Fickou, cu trei incercari, a fost performerul absolut. S-au mai remarcat ca marcatori Bezy, doua eseuri, Flood, Picamoles si Matanavou. Oaspetii au culcat si ei balonul in terenul advers de tinta, in doua situatii, prin Bouschet si Bosch.

Victorie uriasa pentru Castres, 34-8 contra unui adversar greu, Racing Metro. Castres a marcat din cinci eseuri, prin Bias, Toulou, de doua ori, Smith si Grasso, acumuland astfel punctul suplimentar. Parizienii, covarsiti de forta gazdelor, au avut o incercare de onoare, realizata de Dupichot. Mihaita Lazar a jucat titular pe postul de pilier stanga, in echipa organizatoare a partidei.

Stade Francais si-a adus aminte de faptul ca detine cununa cu lauri, fiind campioana en-titre, si a depasit pe liderul clasamentului, Clermont, intr-un meci foarte echilibrat, cu 14-9. Ross a marcat, in minutul 13, singurul eseu al confruntarii.

In aceasta runda s-au acordat patru bonusuri ofensive (Toulon, La Rochelle, Toulouse si Castres) si doua bonusuri defensive (Agen si Clermont).

Clasament:

1. Clermont 29 de puncte
2. Toulouse 27
3. Racing Metro 24
4. Toulon 22
5. Brive 22
6.Montpellier 22
7. Bordeaux 19
8. Grenoble 18
9. La Rochelle 16
10. Castres 15
11. Stade Francais 13
12. Pau 13
13. Oyonnax 10
14. Agen 9

FOTO: rugbyrama.fr

1,666 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response