Sunday 28th February 2021,
Federatia Romana de Rugby

Spectacol pe arenele cu buturi din Anglia, in Aviva Premiership

9 noiembrie 2015 AVIVA PREMIERSHIP
Spectacol pe arenele cu buturi din Anglia, in Aviva Premiership.

Harlequins a deschis runda a patra a campionatului englez de rugby, Aviva Premiership, printr-o victorie la limita, 16-14 cu Sale Sharks. Oaspetii au condus la pauza cu 7-3,dupa eseul lui Braid. Visser a marcat o incercare pentru cei de pe Twickenham Stoop, iar apoi rugbystii din Manchester au mai avut o incercare, prin   James. Intre timp, Evans asigurase un necesar de puncte pentru gazde, care, in ciuda sarjelor formatiei vizitatoare, nu au depasit-o pe tabela.

Harlequins s-a impus cu 16-14, Cipriani, decarul celor de la Sale, ratand o lovitura de pedeapsa si un dropgol, in ultimele cinci minute. La Sale a evoluat ca pilier dreapta, pana in minutul 50, internationalul moldovean Vadim Cobilas, care a iesit apoi accidentat la glezna.

Bath a castigat cu bonus ofensiv deplasarea de pe terenul lui London Irish, echipa care pare condamnata la retrogradare. Houston a inscris prima incercare a meciului, in favoarea oaspetilor.

Echilibrul s-a rupt definitiv in minutul 22, la scorul de 12-0, cand McKibbin, mijlocasul la gramada al gazdelor, a fost eliminat direct cu cartonasul rosu. Devoto, Faosiliva, Eastmond, Pristland si Matawalu, au completat statistica eseurilor formatiei oaspete. Steele si Mulchrone au reusit sa mai aline durerea suporterilor din capitala britanica, prin doua eseuri.Scorul final inregistrat a fost de 45-14 pentru Bath.

Worcester a obtinut un nou succes in fata propriilor fani, 28-20 cu codasa Newcastle. Pennell,Heeve si centrul Grove, cu doua eseuri, au colaborat pentru un bonus ofensiv nesperat. Cei de la Falcons au reusit eseuri prin Young si Catterick.Paradoxal, dupa o prima repriza fructuoasa, scorul la pauza fiind 28-17, in partea secunda aproape ca nu s-a marcat deloc.

Derby-ul rundei a avut loc la Northampton, unde Saracens a castigat puncte pretioase, dupa victoria cu 12-6. Nu au existat eseuri in acest joc pe care Farrell, cu cele 12 puncte, l-a transat in favoarea oaspetilot. La pauza a fost 6-3 pentru Saracens,iar Saints a intrat in marja de bonificatie defensiva, in ultimul minut. Fercu nu a fost inclus in lot la Saracens.

Exeter a obtinut si ea o victorie uriasa, 19-6 pe teren propriu, cu Leicester Tigers. Steenson, in minutul 5, a fost autorul unicului eseu al meciului.

London Wasps s-a impus cu scorul de 23-3 in fata lui Gloucester, Wade fiind autorul unei incercari. Londonezii au mai beneficiat si de un eseu de penalizare. Meciul a fost foarte incins, Cittadini, respectiv Halaifonua, fiind eliminati direct cu cartonas rosu, in repriza secunda.

In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Bath si Worcester) si doua bonusuri defensive (Sale si Northampton).

Clasament:

1. Saracens 17 puncte
2. Exeter 15
3. Harlequins 13
4.Leicester 12
5. Bath 10
6.Worcester 10
7.Sale 10
8.LondonWasps 9
9.Gloucester 9
10.Northampton 8
11. London Irish 0
12. Newcastle 0

FOTO: premiershiprugby.com

1,734 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response