Monday 08th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Connacht este noul lider in Guinness Pro 12

10 noiembrie 2015 PRO12 RUGBY
Connacht este noul lider in Guinness Pro 12.

In Guinness Pro 12 s-a disputat etapa a VII-a, una extrem de interesanta, in care Scarlets a suferit prima infrangere si astfel a fost detronata de pe prima pozitie a clasamnetului, noul lider fiind Connacht dupa succesul in fata italienilor de la Treviso.

Sase runde au rezistat galezii de la Scarlets in fruntea ierarhiei din Pro 12, insa deplasarea de la Dublin s-a dovedit punctul final al seriei succeselor. Partida a fost una dramatica pentru ca Scarlets a condus cu 15-9 dupa prima repriza, eseuri Parkes si Owen, Leinster revenind dupa pauza cu incercarea lui Ross si doua tentative de tinta semnate de Madigan, astfel ca irlandezii s-au impus cu rezultatul de 19-15.

De infrangerea lui Scarlets a profitat Connacht, irlandezii dupa victoria cu 33-19 in fata lui Treviso preluand sefia clasamentului. A fost o disputa in care ambele echipe au marcat cate trei eseuri, Henshaw, McCartney si Healy respectiv Hayward dubla si Gori, astfel ca la stabilirea rezultatului final decisive s-au dovedit cele sapte tentative de tinta concretizate de Ronaldson.

Cea mai spectaculoasa partida s-a disputat pe Arms Park, unde, cu Marius Mitrea la centru, campionii en-titre Glasgow Warriors au invins pe Cardiff Blues cu rezultatul de 35-30. Cu patru eseuri marcate de Nakarawa, Naiyaravoro, Grant si Gray, scotienii s-au ales cu punctul bonus ofensiv, in timp ce galezii si-au trecut in cont bonificatia defensiva, datorita in special lui Patchell care nu a ratat decat o singura data din fata butului advers.

O victorie grea a obtinut Munster,pe terenul lui Edinburgh,rezultat 16-14, scotienii fiind in avantaj pana aproape de finalul partidei. Raportul eseurilor a fost egal, cate o reusita avand Helu de partea scotienilor, Ryan in contul armatei rosii, Ketley fiind cel care a decis sorta jocului cu doua penalitati in minutele 61 si 67.

Nici Ulster nu a avut parte de o partida usoara la Newport, unde dragonii s-au mentinut in joc prin reusitele din lovituri de pedeapsa ale lui Jones si Tovey, eseul lui Marshall completat cu o transformare respectiv patru lovituri de pedeapsa din piciorul lui Jackson aducand Victoria nord-irlandezilor, rezultat 19-12.

Cel mai categoric succes l-a obtinut Ospreys, franciza galeza impunandu-se cu rezultatul de 36-3 in fata celor de la Zebre. Spratt, Matavesi, Walker dubla, Tipuric si Parry au asigurat bonusul ofensiv invingatorilor, punctele de onoare fiind marcate pentru italieni de Canna.

Clasament:
1.Connacht-28p
2.Munster-27p
3.Scarlets-26p
4.Leinster-23p
5.Ulster-22p
6.Glasgow-22p
7.Edinburgh-18p
8.Ospreys-11p
9.Newport-10p
10.Zebre-9p
11.Cardiff Blues-9p
12.Treviso-4p

FOTO: www.rte.ie

1,617 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response