Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

XV concluzii dupa participarea Stejarilor la RWC 2015: Romania a avut doi accidentati din cei 19 inregistrati la aceasta editie (XIV)

10 noiembrie 2015 #RWC2015

Cupa Mondiala din acest an a fost socotita cea mai spectaculoasa din istoria competitiei. Participantii s-au angrenat fara menajamente in joc, oferind momente unice celor care au urmarit cele 48 de meciuri. Asa se explica si faptul ca la aceasta editie s-a inregistrat si un numar record de accidentari, 19 jucatori fiind nevoiti sa o paraseasca inainte de termen. Nici Romania n-a fost ocolita de probleme, Ovidiu Tonita si Florin Surugiu figurand pe lista celor care au devenit indisponibili.

Cei mai multi dintre accidentati au suferit fracturi, iar altii au avut probleme la articulatii (genunchi, umar). Printre ei s-au aflat De Villiers (Africa de Sud), Vunipola (Anglia), Underwood, Braid (Canada), Nayacalevu, Colati (Fiji), Huget (Franta), Castrogiovanni, Rizzo, (Italia), S. Williams, Amos (Tara Galilor) si Kubriasvili (Georgia). Iar dincolo de aceste accidentari grave s-au mai produs si altele: Tuculet (nas spart), Du Preez (pomete fracturat), J. Burger, L. Williams, Imhoff (comotii). Per total, 19 jucatori au parasit competitia inainte de final, cu patru mai multi decat la editia din 2011.

Din tabara noastra, Ovidiu Tonita si-a fracturat degetul mare de la mana stanga. Inaintasul a ramas pe teren, marcand singurul eseu al Romaniei in meciul cu Irlanda (10-44). Ulterior, jucatorul care a bifat cinci prezente la Cupa Mondiala n-a mai putut fi folosit, in locul sau fiind chemat la lot Vlad Nistor. In timpul meciului cu Canada (17-15) s-a accidentat si Florin Surugiu – dezinsertie a tendonului aductor lung la piciorul stang. Si el a devenit indisponibil pe termen lung, echipa Romaniei aruncandu-l in lupta, in partida cu Italia (22-32), pe Tudorel Bratu, care si-a facut astfel un debut remarcat in nationala.

Marian Burlacu
(va urma)

3,748 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response