Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

London Wasps a produs surpriza primei etape in Champions Cup

16 noiembrie 2015 CHAMPIONS CUP
London Wasps a produs surpriza primei etape in Champions Cup.

Doar sase partide s-au disputat in prima etapa a noului sezon din European Rugby Champions Cup, cele mai interesante rezultate fiind victoria lui London Wasps la Dublin sau succesul la scor obtinut de Saracens in confruntarea cu cea mai titrata echipa a competitiei, Toulouse.

Grupa 1
Pe Allianz Park, Saracens a inceput in forta si s-a impus cu rezultatul de 32-7 in fata lui Toulouse, practic istoria partidei fiind scrisa in prima repriza cand tabela de marcaj indica 27-0. Americanul Wyles si-a trecut in cont o dubla, alaturi de incercarea lui M.Vunipola, cele trei eseuri marcate privandu-i pe londonezi, in ciuda diferentei de scor, de obtinerea bonusului ofensiv.

Grupa 2
Cu 20 de puncte marcate de Biggar si un eseu a lui Matave si dupa o cursa de aproximativ 70 de metri, Ospreys a invins pe Exeter, rezultat 25-13, englezii avand si ei o reusita in terenul de tinta prin Short. Pilierul moldovean Dumitru Arhip a fost titular pentru franciza galeza, partida fiind condusa la centru de romano-italianul Marius Mitrea.

Grupa 3
Northampton se parea ca va avea o misiune facila in disputa cu Scarlets dupa eseul marcat de Pisi in minutul 6, dar galezii au intors rezultatul si se aflau la conducere in mintul 50,cu doua penalitati si un eseu avandu-i ca autori pe Shingler, respectiv Davies. Saints au revenit si eseul lui Waller alaturi de o lovitura de pedeapsa concretizata de Hanrahan le-a adus victoria cu rezultatul de 15-11.

Grupa 4
Dupa ce timp de 24 de minute scorul a fost alb, Stade Francais a deschis scorul pe terenul lui Leicester Tigers, dar englezii au avut o perioada excelenta cuprinsa intre minutele 34 si 55 care s-a concretizat cu patru eseuri marcate, autori Goneva, Smith,O’Connor si Youngs. Astfel, tigrii din Leicester s-au impus cu rezultatul de 33-20 si s-au ales cu bonusul ofensiv.

Treviso a rezistat pe Thomond Park doar o repriza, pentru ca apoi Munster sa –si asigure o victorie cu cinci puncte, rezultat 32-7. Botha, Stander, Casey si Zebo au marcat cate un eseu in contul irlandezilor, Steyn pe cel de onoare al francizei italiene.

Grupa 5
Desi a evoluat pe propriul teren, Leinster, de trei ori castigatoare a trofeului Champions Cup, nu a reusit decat doua penalitati prin Sexton in fata englezilor de la London Wasps care cu eseurile jucatorilor Wade, Simpson si Piutau, respectiv tentativelor de tinta concretizate de Jackson, s-au impus la scor, rezultat 33-6.

Urmatoarea etapa va avea locintre 20 si 22 noiembrie, dupa programul:
20 noiembrie, Grupa 1: Ulster-Saracens
21 noiembrie, Grupa 1: Toulouse-Oyonnax
21 noiembrie, Grupa 2: Exeter-Bordeaux
21 noiembrie, Grupa 3: Scarlets-Racing 92
21 noiembrie, Grupa 3: Glasgow-Northampton
21 noiembrie, Grupa 4: Treviso-Leicester Tigers
21 noiembrie, Grupa 5: Bath-Leinster
22 noiembrie, Grupa 2: Clermont-Ospreys
22 noiembrie, Grupa 4: StadeFrancais-Munster
22 noiembrie, Grupa 5: London Wasps-Toulon

FOTO: thetimes.co.uk

1,624 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response