Wednesday 03rd June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorii ale favoritelor in Challenge Cup

16 noiembrie 2015 CHALLENGE CUP
Victorii ale favoritelor in Challenge Cup.

Prima etapa din European Rugby Challnege Cup, a fost una in care favoritele s-au impus, cele mai consistente victorii obtinandu-le Harlequins, Cardiff Blues si London Irish.

Grupa 1
La debutul in competitiile europene inter-cluburi, rusii de la Yenisey au cedat pe propriul teren in fata lui Connacht(14-31). A.Polivalov a marcat doua eseuri pentru trupa din Krasnoyarsk, in timp ce reusitele semnate de Adeolokun, Muldoon, Leader si Parata au asigurat irlandezilor bonusul ofensiv.

O partida deosebit de stransa a fost cea dintre Brive si Newcastle, care a revenit francezilor cu rezultatul de 13-9. Catterick i- a mentinut in joc pe Falcons cu trei penalitati, insa pe langa tentativele de tinta concretizate de Bezy, alb-negrii au marcat singurul eseul al intalnirii prin Radikedike.

Grupa 2
Newport Dragons a obtinut o victorie cu 30-12 in fata lui Sale Sharks, galezii avand un start de partida excelent si un avantaj de 17-0 la pauza. Griffiths, Landman, A.Hughes si Screech au asigurat dragonilor bonusul ofensiv, reusitele in terenul de tinta de partea invisilor avandu-i ca autori pe Mitchell si Mills.

Grupa 3
Harlequins a marcat nu mai putin de sase eseuri lui Montpellier a carei replica a constat in loviturile de pedeapsa ale lui Paillaugue. Astfel londonezii s-au impus cu rezultatul de 41-18, incercarile invingatorilor avandu-i ca autori pe Wallace, Easter, Clifford, Care, Lindsay-Hague si Robshaw.

Tot cu o victorie la scor a plecat si Cardiff Blues din Italia unde a invins-o pe Calvisano cu rezultatul de 50-9. L.Williams, James,Jenkins, Fish, Scully, G.Evans si un eseu de penalizare au asigurat galezilor bonusul ofensiv, punctele de onoare ale lui Calvisano fiind marcate de Buscema, din trei lovituri de pedeapsa.

Grupa 4
Worcester Warriors nu a avut o misiune dificila in a se impune in partida cu La Rochelle, rezultat 19-3, francezii punctand doar din fata butului prin Bouldoire. Eseul lui Howard si transformarea, respectiv patru lovituri de pedeapsa semnate de Lamb aducand englezilor patru puncte in clasamentul grupei.

Detinatorii trofeului, Gloucester au debutat cu victorie in fata francizei italiene Zebre, de care au trecut cu rezultatul de 23-10. Purdy, Moriarty si McColl au marcat cate o incercare in contul englezilor, de partea italienilor consemnandu-se un eseu de penalizare.

Grupa 5
Sud-africanul Du Preez, autor a doua eseuri si Hidalgo-Clyne, o transformare, respectiv trei penalitati au fost eroii lui Edinburgh care s-a impus cu rezultatul de 28-10 in fata lui Grenoble. Pentru gruparea din Hexagon, Kilioni a izbutit o incercare, transformata de Bosch, iar Hart o lovitura de pedeapsa.

London Irish a facut spectacol pe Madejski Stadium si a finalizat de opt ori in terenul de tinta al lui Agen, astfel ca reusitele semnate de Williams, Ellis dubla, Trayfoot, Lewington dubla, McCusker si Maitland au dus la o victorie cu rezultatul de 48-10. Vergnon a marcat eseul de onoare a lui Agen.

Urmatoarea etapa programeaza partidele:
19 noiembrie, Grupa 3: Cardiff Blues-Harlequins
19 noiembrie, Grupa 4: La Rochelle-Gloucester
20 noiembrie, Grupa 3: Montpellier-Calvisano
20 noiembrie, Grupa 5: Agen-Edinburgh
21 noiembrie, Grupa 1: Connacht-Brive
21 noiembrie, Grupa 2: Sale Sharks-Pau
21 noiembrie, Grupa 2: Castres-Newport Dragons
21 noiembrie, Grupa 4: Zebre-Worcester
21 noiembrie, Grupa 5: Grenoble-London Irish
22 noiembrie, Grupa 1: Newcastle-Yenisey

FOTO: independent.co.uk

1,628 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response