Arbitrii romani, prezenti la meciurile internationale si la cursuri de perfectionare

Arbitrii romani, prezenti la meciurile internationale si la seminarii de perfectionare.

Arbitrajul romanesc este tot mai des prezent pe scena internationala. Astfel, in weekend-ul trecut, Ionut Bodea a facut parte din brigada de arbitri a meciului Slovenia–Danemarca 21-16, care a avut loc sambata, 14 noiembrie, la Ljubljana si a contat pentru Rugby Europe, grupa 2.

La Hong Kong, unul dintre cei mai apreciati arbitrii romani, Vlad Iordachescu a arbitrat meciul Hong Kong – Zimbabwe scor 30-11, partida ce are loc in cadrul competitiei Hong Kong Cup.

Tot zilele trecute, Viorel Popescu impreuna cu arbitrii Cristian Serban si Robert Diaconescu au participat in Belgia, la Leuven la un stagiu organizat de World Rugby si Rugby – Europe. Cristian si Robert au luat parte la Level 3 Match Officials Course, iar Viorel Popescu la Level 2 Coaching of Match Officials Course . „Au fost trei zile de informatii abundente, cu lucruri noi cu care noi nu ne-am confruntat pana acum. Am vorbit despre noile tendinte din arbitraj, despre modul de analizare al meciurilor. Am avut o parte teoretica, una practica si s-a pus mult accentul pe partea de psihologie. Cred ca cel mai important pentru noi a fost faptul ca am lucrat mult pe analiza proprie de meci, ceea ce a fost un castig pentru ca in Romania, la ora actuala nu exista un antrenor de arbitri. Pentru mine cel mai mare castig a fost faptul ca am invatat foarte multe despre autoanaliza pe care trebuie sa ne –o facem in calitate de arbitri dupa fiecare meci, pentu ca daca nu esti corect fata de tine, nu ai cum sa fii corect fata de ceilalti ”, ne-a declarat Robert Diaconescu.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile