Monday 03rd August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Campioana en-titre, Toulon, invinsa categoric de Wasps in Champions Cup

23 noiembrie 2015 CHAMPIONS CUP
Campioana en-titre, Toulon, invinsa categoric de Wasps in Champions Cup.

London Wasps a reusit o victorie entuziasmanta in cea de-a doua etapa din Champions Cup, englezii impunandu-se in fata campioanei ultimelor trei editii, Toulon, cu categoricul rezultat de 32-6, care le-a adus si punctul bonus ofensiv in clasament.

Grupa 1.
Saracens s-a impus cu bonus ofensiv in deplasarea efectuata pe Kingspan Stadium, Wyles, Goode, Taylor si Vunipola fiind autorii eseurilor londonezilor. Ulster a replicat doar prin Jackson, doua penalitati si un dropgol, astfel ca victoria a revenit celor de la Saracens cu rezultatul de 27-9.

Oyonnax, cu Vali Ursache prezent pe teren in partea secunda, a dat o replica consistenta lui Toulouse, de unde a plecat cu bonusul defensiv. Matanavou, Medard si Fickou au marcat cate un eseu pentru Toulouse, Martin si Cibray in contul lui Oyonnax, partida terminandu-se cu rezultatul de 24-18 in favoarea trupei antrenate de Ugo Mola.

Clasament:1.Saracens-9p,2.Tououse-4p,3.Oyonnax-1p,4.Ulster-0p

Grupa 2.
Sapte eseuri s-au consemnat in partida Exeter-Bordeaux, pe care englezii au castigat-o cu rezultatul de 34-19, obtinand si punctul bonus ofensiv. Pentru invingatori, Woodburn a semnat o dubla, celelalte doua reusite avandu-i ca autori pe Low si Whitten, de partea francezilor eseurile fiind marcate de Ducuing,Rey si Lesgourgues.

O partida spectaculoasa a avut loc pe Stade Marcel-Michelin, unde Clermont s-a impus cu rezultatul de 34-29 in fata lui Ospreys, francezii acontand cinci puncte in clasament, iar galezii atat bonusul ofensiv, cat si pe cel defensiv. Strettle a fost omul meciului cu doua eseuri pentru galben-albastri, Rougerie si Fofana avand si ei cate o finalizare in terenul de tinta advers. Tot patru eseuri a marcat si Ospreys prin Tipuric, Parry, Walker si Habbersfield.

Clasament:1.Ospreys-6p, 2.Clermont-5p, 3.Exeter-5p,4.Bordeaux-0p

Grupa 3.
Dupa prestatia buna din prima runda cand au cedat la mare lupta, galezii de la Scarlets s-au vazut din nou invinsi, de aceasta data la scor, 29-12, in partida cu Racing 92. Thomas si Rawlins au marcat cate un eseu pentru Scarlets, dar replica francezilor a constat in patru finalizari in terenul de tinta prin Machenaud, Rokocoko, Masoe si Andreu, astfel ca parizienii si-au acontat cinci puncte in clasament.

Nici Glasgow Warriors nu a rezistat pe propriul teren in disputa cu Northampton Saints, fiind invinsi cu rezultatul de 26-15. Eseurile lui Pisi si Tuala, dubla, au asigurat succesul englezilor, pentru scotieni cate o incercare fiind izbutita de Horne si Strauss.

Clasament:1.Northampton-8p,2.Racing92-5p,3.Scarlets-1p,4.Glasgow-0p

Grupa 4.
O singura partida s-a disputat in aceasta grupa, pentru italienii de la Treviso, Leicester Tigers dovedindu-se o nuca prea tare, astfel ca franciza din Guinnes Pro 12 nu a reusit decat punctele de onoare prin Ambrosini, autor a unei lovituri de pedeapsa. Leicester s-a impus cu rezultatul de 36-6, un eseu de penalizare si alte reusite semnate de Veainudubla, Betham si Bateman asigurand tigrilor bonusul ofensiv.

Clasament:1.Leiscester-10p,2.Munster-5p,3.Stade Francais-0p,4.Treviso-0p

Grupa 5.
De trei ori campiona in Champions Cup, Leinster nu se regaseste in acesta editie ,fiind la cea de-a doua infrangere. Pe Recreation Ground a suferit o noua infrangere franciza irlandeza, acolo unde Bath s-aimpus cu rezultatul de 19-16. Cum la eseuri a fost egalitate, cate o reusita de fiecare parte, Ford a asigurat succesul englezilor gratie celor cinci tentative de tinta concretizate, o transformare, trei penalitati si un dropgol.

Campionii en-titre, Toulon au pierdut la scor in partida de debut in acest sezon, la Londra pe terenul lui Wasps, gazdele dupa un joc entuziasmant impunandu-se cu rezultatul de 32-6. Hughes dubla, Jackson si Halai au marcat cele patru eseuri pentru bonusul ofensiv, Pelissie fiind autorul a doua lovituri de pedeapsa in contul francezilor.

Clasament:1.Wasps-9p, 2.Bath-4p,3.Leinster-1p,4.Toulon-0p

1,818 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response