Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Zebre a fost performera etapei secunde in Challenge Cup

23 noiembrie 2015 CHALLENGE CUP
Zebre a fost performera etapei secunde in Challenge Cup.

Partide interesante au avut loc in cea de-a doua etapa contand pentru European Rugby Challenge Cup, surpriza realizand-o franciza italiana Zebre care a invins in mod categoric pe Worcester Warriors, in timp ce Castres s-a impus dramatic in fata lui Newport Dragons.

Grupa 1.
Connacht este liderul grupei dupa cea de-a doua victorie obtinuta, 21-17, in compania francezilor de la Brive. A fost o lupta stransa, cate trei eseuri fiind marcate de ambele parti, Parata, Marshall si Marmion, respectiv Acquier, Masilevu si Galala, diferenta in aceste conditii a fost facuta de tentativele de tinta izbutite de Carty.

Pe Kingston Park, Newcastle Falcons a marcat noua incercari rusilor de la Yenisey si s-a impus cu rezultatul de 55-7.Watson a marcat patru incercari, Wilson un hat-trick, iar Kibridge o dubla, eseul de onoare al rusilor fiind semnat de Simplikevich.

Clasament:1.Connacht-9p,2.Newcastle-6p, 3.Brive-5p,4.Yenisey-0p

 

Grupa 2.
Castres, pentru care Mihaita Lazar a intrat in partea secunda, s-a impus dramatic (32-29) in partida cu Newport Dragons, galezii avand avantajul de partea lor la inceputul partii secunde. Eseurile lui Kirkpatrick si Palis au asigurat o pauza linistita francezilor, dar dragonii au revenit cu incercarile marcate de Meyer si Dee, respectiv tentativele de tinta semnate de D.Jones.Pe final, Combezou si Tulou au asigurat victoria lui Castres, galezii avand si o eliminare temporara, D.Jones.

Dupa infrangerea suferita runda trecuta, Sale Sharks a luat bonusul ofensiv in partida cu Pau, rezultat 29-20, eseurile lui Mujati, Jennings, James si Fihaki asigurand cele cinci puncte in clasament, rechinilor. Pentru francezi, Brettes a semnat o dubla.

Clasament:1.Newport-6p,2.Castres-5p,3.Sale Sharks-5p,4.Pau-0p

 

Grupa 3.
Harlequins s-a impus fara emotii pe Arms Park in disputa cu Cardiff Blues, rezultat 32-20. Visser, Lindsay-Hague, Walker si Care au marcat eseurile londonezilor care au dus la obtinerea bonusului ofensiv, de partea galezilor consemnandu-se un eseu de penalizare, respective reusita lui Hobbs, ambele venite pe final.

Scorul etapei l-a realizat Montpellier care a invins la scor, 64-0, reprezentanta Italiei, Calvisano. Zece incercari au marcat francezii avandu-i ca autori pe O’Connor, Paillaugue, Willemse, Galletier, Mowen, Tuitavake, Malzieu, Ebersohn si Reilhac, respectiv un eseu de penalizare.

Clasament:1.Harlequins-10p,2.Montpellier-5p,3.Cardiff Blues-5p,4.Calvisano-0p

 

Grupa 4.
Zebre a dat lovitura in partida cu Worcester Warriors, eseurile marcate in primul sfert de ora, prin Violi si Boni asigurand victoria cu rezultatul de 27-8. Carlo Canna s-a evidentiat din fata butului, o transformare , patru penalitati si un dropgol, fiind astfel autorul a 17 puncte, pentru englezi Hammond izbutind un eseu cu trei minute inainte de fluierul final.

Gloucester conduce in Grupa 4,dupa victoria cu 33-20 pe terenul echipei franceze La Rochelle. In ciuda numeroaselor puncte contabilizate, englezii nu si-au acontat si bonusul ofensiv, doar trei eseuri fiind marcate de Morgan, McColl si Sharples, restul venind in urma tentativelor de tinta. La Rochelle a marcat doua incercari prin Audy si Eaton.

Clasament:1.Gloucester-8p,2.Zebre-4p,3.Worcester-4p,4.La Rochelle-0p

 

Grupa 5.
O alta surpriza a celei de-a doua etape poate fi considerata si victoria lui Grenoble in fata celor de la London Irish. Cele doua echipe au mers umar langa umar pana in minutul 80, cand eseul lui Gelin, transformat de Loutalot a dus la un succes cu rezultatul de 27-20, englezii obtinand bonusul defensiv.

Agen a deceptionat din nou si cum doar Darbo a marcat din doua penalitati, Edinburgh a obtinut o victorie lejera cu rezultatul de 27-6. Hardie, Du Preez si un eseu de penalizare, respectiv trei transformari si doua lovituri de pedeapsa semnate de Tonks au asigurat succesul scotienilor care conduc in clasamentul grupei.

Clasament:1.Edinburgh-8p,2.London Irish-6p,3.Grenoble-4p,4.Agen-0p

FOTO: worcesternews.co.uk

1,627 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response