Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Connacht s-a impus pe terenul lui Munster in Pro12

2 decembrie 2015 PRO12 RUGBY
Connacht s-a impus pe terenul lui Munster in Pro12.

Surpriza etapei a VIII-a din Guinness Pro 12 s-a produs pe Thomond Park, unde Connacht a castigat pentru prima data in fata lui Munster si cu un parcurs aproape fara greseala conduce in clasamentul competitiei.

Connacht a ajuns la cea de-a saptea victorie in actuala stagiune prin succesul in premiera pe terenul lui Munster, scor 18-12, dupa un joc in care s-a aflat mereu la conducere. O’Halloran si Bundee Aki au marcat cate un eseu pentru invingatori, Ronaldson o transformare si doua penalitati, pentru armata rosie consemnandu-se un eseu de penalizare, respectiv reusita lui Scannell.

Singura victorie cu bonus ofensiv a reusit-o Edinburgh, 32-13 cu Newport Dragons, cele patru eseuri ale victoriei de cinci puncte avandu-i ca autori pe Nel, Dickinson, Brown si Scott. In ultimul minut incercarea de consolare a galezilor a reusit-o Cudd. Partida a fost arbitrata de Marius Mitrea.

Treviso s-a ales cu bonusul defensiv din deplasarea facuta pe terenul campioanei en-titre Glasgow Warriors, care s-a impus cu rezultatul de 13-6. Singurul eseu al partidei a fost marcat de Ashe, restul punctelor venind din tentative de tinta, Weir si Russell pentru Glasgow, respectiv Hayward de partea francizei italiene.

Tot un punct bonus ofensiv a obtinut si Ulster dupa infrangerea suferita cu 8-3 la Dublin in fata lui Leinster. Cronin a marcat un eseu, iar Sexton o lovitura de pedeapsa pentru invingatori, punctele nord-irlandezilor venind din piciorul lui Jackson.

Ospreys a trecut pe propriul teren de Cardiff Blues in derbyul galez, cu rezultatul de 13-6, iar oaspetii au acumulat astfel bonificatia defensiva. Pe Liberty Stadium s-a consemnat o singura incercare, cea a lui A.Jones, pe lista marcatorilor trecandu-si numele Davies, o transformare si doua penalitati respectiv J.Evans, autorul punctelor lui Cardiff Blues.

Dupa o prima repriza in care s-a desprins la 17-0, Scarlets a castigat disputa cu Zebre, rezultat final 20-12, italienii dand o replica viguroasa in partea secunda cand au marcat doua incercari prin Van Schalkwyk. La victoria galezilor au contribuit Parkes si A.Davies cu cate un eseu, ambele transformate de A.Thomas care a concretizat si o lovitura de pedeapsa, o tentativa de tinta reusita fiind trecuta si in dreptul lui S.Shingler.

Clasament:
1.Connacht-32p
2.Scarlets-30p
3.Munster-28p
4.Leinster-27p
5.Glasgow-26p
6.Edinburgh-23p
7.Ulster-23p
8.Ospreys-15p
9.Newport-10p
10.Cardiff Blues-10p
11.Zebre-9p
12.Treviso-5p

FOTO: irishtimes.com

2,062 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response