Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Sase echipe in doar 3 puncte in fruntea Top 14

2 decembrie 2015 TOP 14
Sase echipe in doar 3 puncte in fruntea Top 14.

Montpellier a deschis etapa a noua din Top 14 cu un succes greu conturat, 25-20 cu La Rochelle, pe teren propriu. Amosa a reusit un eseu pentru vizitatori, in minutul 7, iar Mowden a punctat la fel, pentru gazde, in repriza secunda. Oaspetii au luat bonificatia defensiva, dupa eseul venit cu doua minute inainte de final, de la georgianul Bazadze.

Racing Metro a trecut in propriul fief, 28-13 cu Toulouse. Chavancy, Szarzewski si Masoe au inscris incercarile gazdelor, in timp ce Toulouse si-a trecut in cont doua incercari, prin Clerc si Boneval.

Oyonnax a fost invinsa categoric pe teren propriu, 34-9 de catre Brive. Germain, Hauman si un eseu de penalizare au conturat al cincilea punct pentru oaspeti. Oyonnax nu a avut niciun roman pe raportul official de joc.

Bordeaux a marsaluit in fata celor de la Pau, pe care i-a invins cu un scor-fluviu, 46-10. Lesgourgues a reusit un hattrick, iar celelalte eseuri pentru invingatori au purtat semnatura lui Serin, Ducuinq si Avei. Eseul de onoare pentru Pau a fost marcat de Pierre.

Castres a obtinut o victorie extrem de importanta in fata unei echipe contracandidate la evitarea retrogradarii, Agen. Castres a castigat in deplasare, cu 23-18. Tulou si Caminati au culcat balonul in terenul de tinta. Mihaita Lazar a jucat titular, pe postul de pilier stanga la Castres, fiind avertizat cu cartonasul galben, in minutul 56. Dupa revenirea de pe banca de pedepse, internationalul nostru a fost inlocuit definitiv, in minutul 68.

Derby-ul Clermont – Toulon s-a terminat cu un rezultat neverosimil, 9-35. Oaspetii au facut instructie cu echipa din fotoliul de lider, castigand fara drept de apel. D. Armitage, Escande, Mitchell, dar si o incercare de penalizare, au umplut tabela oaspetilor.

In meciul de inchidere al rundei, campioana en-titre Stade Francais a castigat in fief-ul lui Grenoble cu 21-19. Plisson a fructificat 7 lovituri de pedeapsa, suficient pentru a anihila cele doua eseuri marcate de Kimlin si Hegarty.

In aceasta etapa s-au acordat trei bonusuri ofensive (Brive, Toulon si Bordeaux) si trei bonusuri defensive (La Rochelle, Grenoble si Agen).

Clasament:

 1. Clermont 29 de puncte
 2. Racing Metro 28
 3. Toulon 27
 4. Toulouse 27
 5. Brive 27
 6. Montpellier 26
 7. Bordeaux 24
 8. Castres 19
 9. Grenoble 19
 10. Stade Francais 17
 11. La Rochelle 17
 12. Pau 13
 13. Agen 10
 14. Oyonnax 10

FOTO: ladepeche.fr

1,671 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response