Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Saracens ramane lider in Aviva

7 decembrie 2015 INTERN
Saracens ramane lider in Aviva.

Gloucester a invins Sale cu 23-19, in uvertura etapei a sasea din Aviva Premiership, campionatul englez de rugby. Cook a deschis scorul pentru gazde cu un eseu, in minutul 2, dupa care Edwards, aripa rechinilor, a raspuns cu doua incercari. Rezultatul s-a intors spectaculos, dupa alte doua eseuri, semnate de inchizatorul tongan Kalamafoni, pentru Gloucester. La Sale, pe post de pilier dreapta, a jucat pana in minutul 58, internationalul moldovean Vadim Cobilas.

Harlequins a invins fara probleme modesta London Irish, cu 38-7. Visser a marcat trei eseuri, iar Care si Clifford cate unul. Incercarea de onoare, pentru londonezi, a venit in penultimul minut de joc, pe actiunea lui Aulika.

Leicester Tigers a invins Worcester Warriors in deplasare, cu 29-20, dupa eseurile lui Kitchener, Veainu si McCafrey. Gratie unui eseu de penalizare, tigrii au acumulat si bonificatia ofensiva. Razboinicii au culcat balonul in terenul advers de tinta in primele 20 de minute, prin Olivier si Cox. Donncha o’Callaghan, linia a doua de la gazde, a vazut cartonasul rosu in minutul 42, pentru ca i s-a acordat al doilea cartonas galben, in decursul aceluiasi meci.

Foarte spectaculos, prin echilibru in special, a fost meciul Bath – Northampton, scor 11-13. Raportul eseurilor a fost egal, 1-1, marcatorii numindu-se Rokoduguni, respectiv Burrell.

Exeter a facut spectacol ofensiv in deplasarea de pe terenul lui London Wasps, intr-un meci in care apararile aproape ca nu au contat. Exeter s-a impus cu scorul de 41-27, eseurile fiind inscrise de Waldroom, trei, Nowel, Lees si Low. Londonezii au presat si ei, intrand in terenul advers de tinta prin Halai, Johnson si Cittadini.

Newcastle nu a rezistat la ritmul de joc impus de Saracens, in fata careia a si cedat pe teren propriu, cu scorul de 38-3. Vunisa, Tmpkins, Hodgson si Vunipola au marcat suficient pentru bonus.

In aceasta runda s-au acordat patru bonusuri ofensive (Harlequins, Leicester, Exeter si Saracens) si doua bonusuri defensive (Sale si Bath).

Clasament:

 1. Saracens 27 de puncte
 2. Exeter 24
 3. Leicester 21
 4. Harlequins 20
 5. Northampton 16
 6. London Wasps 14
 7. Gloucester 13
 8. Sale 13
 9. Bath 11
 10. Worcester 10
 11. Newcastle 2
 12. London Irish 0

FOTO: skysports.com

1,399 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response