Sunday 23rd February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Scarlets a revenit in fruntea clasamentului Guinness Pro 12

8 decembrie 2015 PRO12 RUGBY
Scarlets a revenit in fruntea clasamentului Guinness Pro 12.

In urma rezultatelor inregistrate in etapa a IX-a din Guinness Pro 12, Scarlets a detronat-o din fruntea clasamentului pe Connacht, surpriza rundei inregistrandu-se pe Rodney Parade unde Newport Dragons a trecut de Munster.

Connacht nu a rezistat decat o saptamana pe prima pozitie a clasamentului competitiei fiind invinsa in deplasare de Cardiff Blues cu rezultatul de 20-16. Victoria galezilor s-a conturat in repriza secunda gratie eseului marcat de T.James si a tentativelor de tinta concretizate de Patchell, dupa ce in prima parte Vosawai, respectiv Porter si McKeon isi trecusera in cont cate o finalizare in terenul de tinta advers.

De pasul gresit al francizei irlandeze a profitat Scarlets, care s-a impus dramatic in Italia contra lui Treviso, rezultat 22-20. Ambele echipe au marcat cate trei eseuri, Christie dubla si Gori de partea italienilor, respectiv Allen dubla si Van der Merwe, lovitura de gratie venind din piciorul lui Shingler in minutul 76.

Surpriza etapei s-a produs pe Rodeney Parade unde Newport Dragons, cu doar doua victorii la activ a invins-o pe Munster cu rezultatul de 22-6. Sigurul eseu al jocului l-a marcat Landman in timp ce D.Jones a contribuit la succesul dragonilor cu o transformare, trei penaliati si un dropgol. Punctele armatei rosii le-a reusit Scannell din doua lovituri de pedeapsa.

Ospreys a obtinut singurul punct bonus ofensiv dupa victoria cu 39-22 pe terenul lui Zebre. Hassler, Walker, Tipuri – dubla si Spratt au fost autorii eseurilor francizei galeze pentru care pilierul moldovean Dumitru Arhip a fost titular, italienii contabilizand si ei trei incercari semnate de Van Zyldubla si Violi.

Pe Kingspan Stadium, Ulster a castigat greu in fata lui Edinburgh, rezultat 14-7, un eseu de penalizare si o reusita a lui Scholes, ambele transformate de P.Jackson aducand succesul nord-irlandezilor. Pentru scotieni Du Preez a marcat un eseu transformat de Cuthbert.

Partida Glasgow Warriors-Leinster a fost amanata din cauza terenului impracticabil.

Clasament:
1.Scarlets-34p
2.Connacht-33p
3.Munster-28p
4.Leinster-27p
5.Ulster-27p
6.Glasgow-26p
7.Edinburgh-24p
8.Ospreys-20p
9.Newport-14p
10.Cardiff Blues-14p
11.Zebre-9p
12.Treviso-6p

FOTO: walesonline.com

1,527 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response