Oxford a scris istorie invingand a sasea oara consecutiv pe Cambridge

Oxford a scris istorie invingand a sasea oara consecutiv pe Cambridge.

Pe Twickenham Stadium s-a disputat a 134-a intalnire dintre Universitatile Oxford si Cambridge, o partida de traditie cunoscuta sub titulatura de „The Varsity Match”, care a revenit pentru a sasea oara consecutiv celor de la Oxford.

Partida din acest an a fost extrem de echilibrata, in anterioarele editii Oxford impunandu-se cu 33-15, respectiv 43-6, fara niciun eseu marcat, fapt consemnat ultima data in 2001, rezultatul final a fost stabilit in urma tentativelor de tinta concretizate.

Astfel ca si anul trecut cand a marcat 18 puncte, George Cullen a fost eroul albastrilor, uvertura lui Oxford concretizand patru lovituri de pedeapsa la care Cambridge au raspuns prin Don Stevens care a trimis doar de doua ori balonul printre barele butului advers.

Desi i-au avut in teren pe galezul Jamie Roberts si irlandezul Ian Nagle, acesta cu evolutii pentru Munster, respectiv Irlanda A, cei de la Cambridge nu au putut intrerupe seria invincibilitatii lui Oxford, poate si pentru ca centrul penelor de strut si a Leilor Britanici, s-a accidentat si nu s-a mai aflat pe teren in repriza secunda.

Istoria meciului s-a scris pe final cand fundasul alb-bleumarilor, Simon Davies a vazut cartonasul galben, iar Oxford s-a desprins decisiv, George Cullen stabilind rezultatul final 12-6. Oxford este prima echipa care castiga de sase ori consecutiv trofeul, insa bilantul total ramane in continuare favorabil lui Cambridge cu 61 de victorii.

FOTO: telegraph.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile