Saturday 26th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Federatia Romana de Rugby organizeaza ultima campanie de donare de sange din 2015

16 decembrie 2015 Stiri
Federatia Romana de Rugby organizeaza o noua campanie de donare de sange.

Federatia Romana de Rugby va continua campania de donare de sange, avandu-i alaturi pe cei de la Prisum International, cu a patra donare, ultima, din 2015.

Practic, pe 18 decembrie, in sala de conferinte a FRR, de pe Bd. Marasti nr.18-20, sector 1, Bucuresti, va fi amenajat un centru de donare respectand toate regulamentele in vigoare.

Cei care doresc sa isi ajute semenii la nevoie, pot veni sa doneze sange vineri intre orele 8.30 – 12.00. In afara de beneficiile acordate de lege, gestul lor umanitar va fi rasplatit de partenerii de la Prisum cu produse promotionale. In plus, cei care vor veni sa doneze vor beneficia si de un consult oftalmologic gratuit.

„Donarea de sange este o responsabilitate a fiecaruia dintre noi, este felul prin care putem arata ca ne pasa ce se intampla cu noi, cu semenii nostri. Este cred, cel mai simplu gest umanitar care poate fi facut, insa cu cele mai puternice urmari, cu atat mai mult cu cat una dintre principalele probleme cu care se confrunta spitalele romanesti este lipsa cronica de sange. Ii asteptam la actiunea noastra de donare pe toti cei care au intre 18 și 60 de ani si le amintim ca desi pare un lucru minor, gestul lor poate salva o viata”, a declarat doctorul Alin Popescu, medic coordonator FRR.

Chiar TU poti dona daca:
1. Ai varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
2. Ai o greutate corporala minima de 50 kg;
3. Ai tensiunea arteriala sistolica (maxima) intre 200 mmHg si 110 mmHg;
4. Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatita virala cronica, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.

! Daca esti hipertensiv (pana la 200 mmHg, insa!) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

In Romania donatorului de sange ii sunt recunoscute si acordate o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:

# un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
# o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati sau o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si a militarilor;
# decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

2,098 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response