Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Atila Septar, fiul internationalului roman Erdinci Septar, a marcat un eseu in Challenge Cup

21 decembrie 2015 CHALLENGE CUP
Atila Septar transferat la Clermont.

Jucatorul cu origini romane Atila Septar, centru la formatia franceza Brive, a reusit sa marcheze un eseu in partida pe care echipa sa a sustinut-o in etapa a patra din Challenge Cup. Brive si-a luat revansa in fata rusilor de la Enisei Krasnoyarsk, pe care i-a depasit cu scorul de 33-3, una dintre incercari fiind realizata de rugbystul care la vara va implini varsta de 20 de ani.

Atila Septar se afla deja la al doilea sezon in echipa de seniori a celor de la Brive, alaturi de care evolueaza in Top 14.

Initial, Septar a inceput rugby-ul, ca si tatal sau Erdinci, in pachetul de inaintare, pe posturi din linia a treia. A fost insa selectionat in echipa nationala de tineret a Frantei, iar in cadrul unui stagiu centralizat, tehnicienii din Hexagon l-au sfatuit sa treaca in linia de treisferturi.

Atila Septar are 1.90 metri si 83 de kilograme, iar cea mai mare performanta a carierei sale, pana acum, o reprezinta titlul olimpic obtinut cu nationala de rugby 7 tineret a Frantei, la Jocurile Olimpice de tineret care au avut loc la Nanjing, in China, in anul 2014.

Tatal lui Atila, Erdinci Septar, este un fost international roman, care a evoluat pentru Farul Constanta. Septar senior s-a consacrat pe post de linia a treia, jucand insa ocazional si centru. El a fost selectionat de 11 ori in nationala Romaniei, pentru care a si marcat un eseu. Reperele principale pentru Erdinci Septar raman meciul contra Tarii Galilor, din 1997, sau cele trei partide in care a jucat pentru Stejari, la Cupa Mondiala din 1999.

Tot in aceasta etapa a cupelor europene, s-a remarcat Vali Ursache, titular ca flanker pentru Oyonnax, la infrangerea suferita pe terenul lui Saracens, in Cupa Campionilor, cu 55-13. Ursache a fost cel mai bun placheur al acelei partide, el fiind inlocuit spre final, din cauza unei accidentari.

2,983 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response