Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Florin Vlaicu a debutat pentru Calvisano in Challenge Cup, in etapa a IV-a

21 decembrie 2015 CHALLENGE CUP
Florin Vlaicu a debutat pentru Calvisano in Challenge Cup, in etapa a IV-a

Etapa a IV-a din cadrul fazei grupelor contand pentru European Rugby Challenge Cup a consemnat debutul lui Florin Vlaicu in tricoul lui Calvisano, o runda cu rezultate interesante si multe puncte marcate.

Grupa 1
Invinsa saptamana trecuta in Rusia, Brive si-a luat revansa in fata celor de la Yenisey cu o victorie, rezultat 33-3, in urma careia alb-negrii s-au ales si cu bonusul ofensiv.Septar, Mignardi, Koyamaibole, Mafi si Sola au fost autorii eseurilor pentru invingatori, Yenisey nereusind decat o lovitura de pedeapsa concretizata de Kushnarev.

Newcastle Falcons a relansat batalia pentru prima pozitie din grupa dupa victoria cu 29-5 in fata lui Connacht care a marcat un singur eseu prin Poolman. Victoria englezilor a venit in urma a trei eseuri marcate de Watson dubla si Agulla, la care s-au adugat doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa avandu-l ca autor pe Willis.

Clasament:1.Connacht-13p, 2.Newcastle-11p, 3.Brive-11p, 4.Yenisey-4p

Grupa 2
Sale Sharks, cu pilierul moldovean Vadim Cobilas titular, a invins-o pe Castres, de la care Mihaita Lazar a lipsit , cu rezultatul de 31-10, in ciuda diferentei de scor rechinii nerusind sa-si aconteze si bonificatia ofensiva, 16 puncte venind din tentativele de tinta concretizate de Ford si Cipriani. Fihaki, Biggs si Leota au marcat cate un eseu pentru englezi, respectiv Beattie in contul lui Castres.

Newport Dragons se mentine in fruntea clasamentului grupei, galezii luand toate cele cinci puncte din intalnirea de pe terenul lui Pau, unde s-au impus cu rezultatul de 34-17. Tovey a fost in mare forma si a marcat din toate procedeele posibile(un eseu, patru transformari, o lovitura de pedeapsa si un dropgol), Hill, Hewitt si Meyer fiind autorii celorlate trei incercari pentru dragoni.

Clasament: 1.Newport-15p, 2.Sale Sharks-13p, 3.Castres-6p, 4.Pau-0p

Grupa 3
Cu Florin Vlaicu la debut, Calvisano nu a reusit sa tina piept celor de la Harlequins, italienii fiind invinsi pe Twickenham Stoop cu rezultatul de 59-7. Noua eseuri au marcat lodonzii prin Yarde, Sinckler, Clifford, Chisholm, Roberts, Walker, Botica, Swiel si Dickson, incercarea de onoare a lui Susio a fost transformata de Vlaicu.

Montpellier a castigat dramatic intalnirea cu Cardiff Blues (23-22), cu un eseu marcat in ultimul minut de Willemse. Malzieu, respectiv Cuthbert si-au mai trecut numele pe lista autorilor de eseuri, in timp ce fostul jucator a lui Western Province si Stormers, Catrakilis a concretizat cinci tentative de tinta in contul francezilor.

Clasament:1.Harlequins-20p, 2.Cardiff Blues-11p, 3.Montpellier-10p, 4.Calvisano-0p

Grupa 4
Daca in runda precedenta Gloucester a castigat cu bonus ofensiv pe terenul lui Worcester, de acesta data succesul a fost unul de patru puncte.Glocester s-a impus cu rezultatul de 27-13, Laidlaw si Kvesic, respectiv Howard fiind autorii eseurilor, Laidlaw trecandu-si in cont de asemenea o transformare si cinci penalitati.

Zebre a bifat cea de-a doua victorie, 25-5 cu La Rochelle, gratie incercarilor semnate de Derbyshire, Meyer si Muliaina insa sansele de calificare in turul urmator sunt infime, Gloucester fiind liderul autoritar al grupei. Pentru francezi Januarie a inscris un eseu in ultimul minut de joc.

Clasament:1.Gloucester-17p, 2.Zebre-8p, 3.La Rochelle-5p, 4.Worcester-4p

Grupa 5
In cea mai echilibrata grupa , Edinburgh a castigat(18-15) cu eseul marcat de Hardie in minutul 71 contra lui London Irish, diferenta insa fiind facuta de Hidalgo-Clyne care a fost mai precis din fata butului decat Geraghty. La eseuri a fost egalitate, alaturi de reusita lui Haridie, Brown avand o finalizare in terenul de tinta al englezilor care au marcat tot doua incercari prin Ellis .

Cea mai spectaculoasa partida a fost cea dintre Grenoble si Agen, ambele echipe alegandu-se cu bonusul ofensiv. Grenoble a marcat sase eseuri, Agen sapte, in ciuda acestui aspect victoria revenind primilor mai eficienti in privinta tentativelor de tinta. Rezultatul final a fost 48-45, iar autorii eseurilor Nemani – dubla, Hunt, Barcella, Estebanez si Gelin, respectiv Nakosidubla, Braendlin – dubla, Batien, Barthomeuf si Sicard.

Clasament: 1.Grenoble-14p, 2.London Irish-12p, 3.Edinburgh-12p, 4.Agen-2p

FOTO: Steve Bardens/Getty Images Europe

1,932 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response