Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Chris Ashton a reusit un hattrick cu Oyonnax in Champions Cup

22 decembrie 2015 CHAMPIONS CUP
Chris Ashton a reusit un hattrick cu Oyonnax in Champions Cup.

Ultimul meci sustinut de campioana Angliei, Saracens, a insemnat o victorie confortabila in Cupa Campionilor Europeni, 55-13 cu echipa franceza Oyonnax. Cel mai bun om de pe teren a fost aripa Chris Ashton, autor a trei eseuri spectaculoase. Celebrul international englez a dat o lectie de rugby, prin evolutia sa din partida contra lui Vali Ursache si a lui Horatiu Pungea.

Ce trebuie scos din contextul acestui joc nu inseamna doar cele trei eseuri semnate de Ashton, ci, mai degraba, modalitatea de asamblare a jocului de catre intreaga echipa, in jurul unui rugbyst exponential ca Ashton. Dotat cu calitati fizice impresionante, atletul Ashton are forta si viteza, explozia sa paralela cu tusa fiind, de cele mai multe ori, imposibil de contracarat.

Cu un astfel de playmaker in garnitura de start, intreaga echipa a muncit pentru a-i crea spatiu lui Ashton. De remarcat ca tactica principala a fost aceea de a forma moluri in partea opusa lui Ashton, stanga in directia de atac a lui Saracens. Englezii au utilizat cu mare succes acest model, care s-a dovedit castigator. Dupa folosirea in cateva momente a jocului grupat penetrant, englezii alternau cu joc desfasurat si aduceau in supranumeric balonul in zona placii turnante numita Ashton. Doua din incercarile aripii au venit dupa baloane sutate de la uvertura, prin perdeaua defensiva, urmarite apoi de vitezistul Ashton. Alte doua eseuri, unul anulat pentru pasa inainte, au venit dupa faze de mare spectacol care i-au pus in valoare miscarea si plonjoanele spectaculoase ale lui Ashton.

Acest procedeu inseamna sincronizare perfecta cu suteurul, urmarirea atenta a reperelor pe teren, pentru evitarea ofsaidului, start lansat, recuperarea balonului si finalizarea. Totul in decurs de doar cateva secunde.

Daca mai adaugam ca fundasul Goode a avut si el o cursa fenomenala, ori ca o alta aripa, Ellery, a jucat excelent, ne dam seama ce concurenta are pe posturile sale, internationalul roman Catalin Fercu.

In orice caz, tocmai pentru ca Saracens este o franciza la care a aderat si campioana Romaniei, RCM UV Timisoara, este cazul sa invatam si sa adoptam modelele patentate de aceasta echipa.

FOTO: ACTION IMAGES

1,944 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response