Saturday 22nd February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Etapa derbyurilor in Guinness Pro 12

29 decembrie 2015 PRO12 RUGBY
Etapa derbyurilor in Guinness Pro 12.

In mod traditional de Boxing Day, Guinness Pro 12 programeaza o etapa a derbyurilor intre francize provenind din aceeasi tara, in cele sase partide disputate, patru au revenit oaspetilor, astfel ca desi a cedat pe propriul teren, Scarlets pastreaza sefia clasamentului.

Disputa de pe Parc y Scarlets a fost una dramatica, dragonii fiind invinsi de Ospreys cu rezultatul de 27-26 alegandu-se doar cu bonusul defensiv. Barclay si A.Davies au marcat cate un eseu pentru Scarlets in timp ce Dirksen, A.Jones si Walker, autori a cate unei incercari, respectiv tentativele de tinta ale lui Biggar au asigurat succesul lui Ospreys.

Zebre si Treviso au facut spectacol pe Stadio Sergio Lanfranchi, Canna de la alb-negri, respectiv Hayward fiind actorii principali ai derbyului italian. Victoria a revenit lui Zebre, rezultat 28-25, ambele echipe trecandu-si in cont cate trei eseuri, Canna, Biaggi si Van Schalkwyk, respectiv Hayward, Gega si Zanusso, tentativele de tinta izbutite de Canna si Haimona stabilind invingatoarea.

Pe Murrayfield, in fata unei asistente record la o partida din Pro 12, 23.642 de spectatori, Edinburgh a castigat in fata campionilor en-titre Glasgow, intalnirea contand si pentru traditionalul trofeu 1872 Cup. Scott si Hardie au semnat cate un eseu pentru invingatori, Bennett de partea lui Glasgow, rezultatul final fiind de 23-11, cu Hidalgo-Clyne decisiv prin cele cinci tentative de tinta concretizate.

Gratie efortului din ultimele minute Cardiff Blues a castigat pe terenul lui Newport Dragons, un eseu de penalizare si reusita lui James stabilind scorul final, 21-20 in favoarea vizitatorilor. Pentru dragoni, Hewitt a finalizat in terenul de tinta advers, iar de la invingatori Patchell a gresit o singura data din cele cinci aparitii in fata butului.

Munster a suferit cea de-a treia infrangere consecutiva, de aceasta data in fata lui Leinster chiar pe Thimond Park, rezultat 24-7. Cum „armata rosie” a inscris un singur eseu prin Copeland, franciza din Dublin nu a avut emotii in a-si apropia victoria, trei eseuri avandu-i ca autori pe Nacewa, McGrath si Kirchner.

Cele mai putine puncte s-au marcat pe Galway Sportsground, unde Connacht a pierdut disputa cu Ulster, nord-irlandezii impunandu-se cu rezultatul de 10-3. Williams a marcat singurul eseu al jocului, P.Jackson o transformare si o lovitura de pedeapsa, reusita gazdelor apartinandu-i lui MacGinty.

Clasament:
1.Scarlets-35p
2.Connacht-34p
3.Leinster-31p
4.Ulster-31p
5.Edinburgh-28p
6.Munster-28p
7.Glasgow-26p
8.Ospreys-24p
9.Cardiff Blues-18p
10.Newport-15p
11.Zebre-13p
12.Treviso-7p

FOTO: scarlets.co.uk

2,258 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response