Friday 29th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Schimbare de lider si lanterna rosie in Top 14

29 decembrie 2015 TOP 14
Schimbare de lider si lanterna rosie in Top 14.

Etapa a unsprezecea a campionatului francez de rugby Top 14, a programat duminica, a treia zi de Craciun, toate cele sapte partide.

Oyonnax a cedat neplacuta postura de ultima clasata, invingand campioana en-titre Stade Francais, cu scorul de 25-12. Centrul Yobo a marcat unicul eseu al meciului in care Vali Ursache, titular ca flanker, a fost, din nou, unul dintre cei mai buni placheuri pentru echipa sa. Ursache a fost scos din teren cu doua minute inainte de final, doar pentru a fi ovationat de public, la scena deschisa. Horatiu Pungea nu a fost convocat la aceasta victorie frumoasa pentru echipa de langa granita cu Elvetia.

Montpellier a acumulat bonusul ofensiv dupa o victorie clara cu Agen, 45-20. Malzieu, Bismarck du Plessis, Tuitavale, Mogg, O’Connor si Mowen au fost autorii eseurilor, in timp ce oaspetii au culcat balonul in terenul de tinta prin Sadie si Tilsley.

Pau a condus cu 15-0 la pauza meciului contra celor de la La Rochelle, Slade fiind inclusiv autorul uni dropgol. Oaspetii au avut o revenire fantastica dupa pauza, eseul lui Lacroix asigurând insa doar bonusul defensiv. Scor final 15-11, iar Pau obtine un succes important pentru a doua jumatate a clasamentului.

Castres a trecut de Brive cu scorul de 23-8, spre deliciul spectatorilor. Dumora si Caminati, respectiv Iribaren, au inscris eseurile meciului. Mihaita Lazar a fost titular ca pilier stanga la Castres, fiind inlocuit din teren in minutul 52, obosit de efortul depus in special la gramezile ordonate.

 Bordeaux s-a impus in fata lui Grenoble cu 25-19. Gouitune, Avei si Marais au marcat incercari pentru echipa gazda, dar, chiar la ultima faza, vizitatorii au marcat un eseu prin Farrell, anulând astfel ipoteticul bonus ofensiv al lui Bordeaux.

Clermont a suferit prima infrangere stagionala pe teren propriu, 20-16 in fata celor de la Racing Metro 92 Paris.Goossen si Chavancy au marcat doua eseuri in iuresul parizian, in minutele 50 si 59. Amfitrionii nu au cedat, iar Lee a adus bonificatia, prin eseul din minutul 63.

Meciul de inchidere a insemnat un spectacol rugbystic de inalta calitate. Toulouse s-a impus meritat in fata lui Toulon, cu scorul de 31-8. Celebrul centru neozeelandez Nonu a comis o eroare de proportii in debutul meciului, pasa sa sarita, in ”5”-ul propriu, fiind interceptata de Fickou, care a inscris. Apoi a fost eliminat cu cartonas galben Gorgodze, insa avantajul gazdelor pe pachetul de inaintare nu a putut fi fructificat. Spre finalul reprizei, situatia s-a inversat, capitanul lui Toulouse, Dusatoir, fiind trimis pe banca de pedepse. La pauza, gazdele au intrat in avantaj cu 10-3. In partea secunda, Tolouse s-a dezlantuit si a marcat prin Medard, Camara si Aldegheri. Eseul de onoare pentru oaspeti a fost opera lui O”Connor. La faza celui de-al doilea eseu, tentativa de placaj asupra lui Medard a condus la autoaccidentarea inchizatorului sud-african Vermeulen.

In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Montpellier si Toulouse), respectiv doua bonusuri defensive (La Rochelle si Clermont).

Clasament:
1. Toulouse 37 de puncte
2. Racing Metro 34
3. Clermont 34
4. Toulon 32
5. Bordeaux 32
6. Montpellier 31
7. Brive 28
8. Castres 28
9. La Rochelle 22
10. Grenoble 19
11. Pau 19
12. Stade Francais 18
13. Oyonnax 14
14. Agen 10

Urmatoarea etapa din Top 14 va avea loc in perioada 2-3 ianuarie 2016.

FOTO: www.sudouest.fr

1,803 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response