Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Esteban Meneses este noul antrenor al nationalei Uruguayului

30 decembrie 2015 INTERNATIONAL
Esteban Meneses este noul antrenor al nationalei Uruguayului.

Dupa ce a condus timp de patru ani echipa nationala a Uruguayului, pe care a calificat-o la Cupa Mondiala din 2015, Pablo Leimone a lasat locul pe banca tehnica a sud-americanilor, argentinianului Esteban Meneses.

Pablo Leimone, care a adunat 48 de selectii pentru Los Teros, fiind primul jucator uruguayan autor al unui eseu la Cupa Mondiala, va avea rolul de a coordona activitatea diferitelor categorii de varsta, respectiv de a sprijini pe noul antrenor al primei reprezentative.

Dupa o cariera de jucator petrecuta in tricoul echipei La Plata, respectiv patru sezoane in campionatul din Italia, Esteban Meneses a acumulat o bogata experienta si din ipostaza de antrenor fiind secundul lui Daniel Hourcade la nationala Argentinei.

Prima provocare pentru antrenorul argentinian va fi prezenta Uruguayului la editia inaugurala a competitiei Americas Rugby Championship, denumita si America’s Six Nations, la care vor participa in premiera natiuni atat din America de Nord, cat si din America de Sud.

Astfel, pe 4 ianuarie sub comanda lui Esteban Meneses un lot format din 45 de jucatori va incepe pregatirea pentru confruntarile din Turneul Celor Sase Natiuni ale Americii, in care Los Teros vor debuta cu o deplasare in Canada.

FOTO: www.worldrugby.org

1,854 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response