Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ayumu Goromaru a fost cel mai prolific marcator de puncte in 2015

31 decembrie 2015 INTERNATIONAL
Ayumu Goromaru a fost cel mai prolific marcator de puncte in 2015.

Fundasul Ayumu Goromaru s-a evidentiat si anul acesta in privinta numarului de puncte marcate, fiind pentru a treia oara cand japonezul termina pe prima pozitie in clasamentul celor mai eficienti marcatori in partide test.

Astfel Ayumu Goromaru i-a devansat in clasamentul eficientei din acest an pe Craig Laidlaw si Daniel Carter, cu cele 176 de puncte marcate, adica trei eseuri, 31 de transformari si 33 de lovituri de pedeapsa, cea mai stralucita evolutie avand-o in victoria Japoniei de la Cupa Mondiala contra Africii de Sud in fata careia a inscris 24 de puncte.

Este pentru a treia oara cand Ayumu Goromaru se regaseste in aceasta ipostaza, in 2012 si 2014 fiind de asemenea cel mai prolific marcator de puncte in partide test, de anul viitor fundasul lui Brave Bloosoms avand sansa de a-si demonstra valoarea in Super Rugby unde va evolua pentru franciza australiana Queensland Reds.

In ceea ce priveste numarul eseurilor marcate Julian Savea, Nehe Milner-Skudder, Juan Imhoff si Anthony Watson au izbutit cate opt finalizari in terenul de tinta advers, cu mentiunea ca toate reusitele lui Julian Savea au fost contabilizate la Cupa Mondiala.

Julian Savea este pentru a treia oara in fruntea listei marcatorilor de eseuri in partide test, in 2012 si 2014 acesta adunand 12, respectiv 11 reusite, in timp ce colegul sau Nehe Milner-Skudder s-a remarcat in anul debutului pentru All Blacks cu opt eseuri inscrise in tot atatea partide disputate.

Legat de cifrele anului 2015, mijlocasul la gramada Georgian Vasil Lobzhanidze a batut recordul lui Claude Dourthe stabilit in 1967. Astfel, Vasil Lobzhanidze a devenit cel mai tanar jucator care la numai 18 ani a disputat zece partide test intr-un singur an.

In 2015 au avut loc partide test in 122 de tari. All Blacks au reusit pentru a saptea oara in ultimii zece ani un procentaj al victoriilor mai mare de 90 %, in timp ce, ca o curiozitate, Luxemburg se mentine neinvinsa din luna noiembrie a anului 2013.

FOTO: thenational.ae

2,027 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response