Saturday 16th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Saracens ramane neinvinsa in Aviva Premiership

4 ianuarie 2016 AVIVA PREMIERSHIP
Saracens ramane neinvinsa in Aviva Premiership.

Etapa a opta a campionatului englez de rugby, Aviva Premiership, programata imediat dupa Anul Nou, a fost una extrem de spectaculoasa, in ciuda vremii nefavorabile.

Primul meci din 2016, in aceasta competitie, s-a disputat intre Northampton Saints si Exeter. Pe o vreme aproape imposibila pentru rugby, Northampton s-a impus cu 8-3, talonerul Haywood fiind autorul unicului eseu al meciului, in minutul 17.

Gloucester a avut mari probleme acasa, cu codasa London Irish, pe care a invins-o totusi cu 27-14. Incurajati de succesul din etapa anterioara, London Irish au inceput mai bine meciul si au dat doua eseuri in prima jumatate de ora, prin canadianul Hearn si prin Lewington. Oaspetii au intrat in avantaj la pauza, 14-6, insa conditia fizica mai buna a celor de la Gloucester i-a ajutat sa marcheze doua eseuri in patru minute, prin Kvesic si Burns. Hook a fost foarte bun la tentativele de tinta, asa ca Gloucester si-a obtinut o victorie muncita, dar meritata.

Marea surpriza a provenit de la Newcastle care a spart gheata si a obtinut prima victorie stagionala, 19-14 cu Bath, pe teren propriu. Oaspetii au inceput mai bine, cu un eseu al lui Garvey in minutul 5, dar Falcons a replicat prin incercarea semnata de Vickers. La pauza tabela a indicat 13-8.

Liderul Saracens a castigat cu bonus ofensiv in fata celor de la Leicester Tigers, scor 26-6. Oaspetii au renuntat din start la meci, aliniind o formula cu mai multe rezerve. Saracens a demonstrat un joc extraordinar pe inaintare, cu toate ca avea o pleiada de troacari de renume. Trei eseuri de penalizare au demonstrat o superioritate cvasitotala pe inaintare, a echipei gazda. Doua au venit in urma unor moluri, iar al treilea dupa o gramada ordonata. George a inscris si el o incercare, iar tigrii se consoleaza doar cu satisfactia de a fi deschis scorul pe Allianz Park. Pe tot parcursul meciului a plouat in rafale, motiv pentru care Saracens a ales solutia pachetului de inaintare, compartiment unde, in mod normal, Leicester era redutabila.

Sale Sharks s-a impus cu 15-9, la pauza 3-6, in meciul contra celor de la London Wasps. Nu s-au marcat eseuri, insa executiile spectaculoase au venit de la jocul cu piciorul. Cipriani, respectiv Daly, si-au trecut in cont cate un dropgol.

Harlequins s-a impus pe terenul lui Worcester cu 24-20, diferenta fiind facuta de doua transformari ale lui Evans. Raportul eseurilor a fost egal, 3-3, gazdele înscriind prin Mama si Dowson, plus un eseu de penalizare. Arlechinii au avut in aripa Walker un vitezist de exceptie, ale carui curse s-au finalizat cu doua incercari. Wallace a culcat si el balonul in terenul de tinta.

In aceasta etapa s-au acordat un bonus ofensiv (Saracens) si patru bonusuri defensive (Exeter, Bath, London Wasps si Worcester).

Clasament:

 1. Saracens 36 de puncte
 2. Exeter 30
 3. Harlequins 27
 4. Leicester 25
 5. Northampton 21
 6. Gloucester 20
 7. Sale Sharks 17
 8. Bath 16
 9. London Wasps 15
 10. Worcester 12
 11. Newcastle 6
 12. London Irish 4

FOTO: planetrugby.com

1,589 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response