Monday 30th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stade Francais redivivus in etapa a 12-a din TOP 14

4 ianuarie 2016 TOP 14
Stade Francais redivivus.

Etapa a 12-a a campionatului francez de rugby, Top 14, programata imediat dupa Revelion, a produs jocuri de calitate, dar si rezultate greu de anticipat prin echilibrul meciurilor.

Agen a condus mult timp pe Clermont, dar pana la urma a fost invinsa pe teren propriu cu 33-16. Inchizatorul Gerondeau a marcat doua eseuri pentru oaspeti, care au beneficiat si de o incercare de penalizare. Francis a marcat toate punctele amfitrionilor, inclusiv un eseu transformat. Ratuniyarawa, de la Agen, a fost eliminat direct cu cartonasul rosu, in minutul 72.

La Rochelle, beneficiara frumosului eseu semnat de Qovu, s-a impus cu 25-21 pe teren propriu, in meciul cu Castres. La oaspeti, Kockott a monopolizat tabela, reusind inclusiv doua eseuri. Mihaita Lazar a intrat pe teren la Castres, in minutul 56.

Grenoble a facut spectacol in fata celor de la Oyonnax, 42-17. Gazdele au reusit eseuri prin Nemani, Roodt, MacLeod, Aplon si Alexandre. Oyonnax nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor Tian si fasaavu marcand eseuri când soarta meciului  fusese deja transata. Vali Ursache a jucat pentru Oyonnax, din primul minut, pe postul de flanker, fiind integralist.

Racing Metro a castigat derby-ul cu Bordeaux, scor 23-18. Parizienii au fortat cu doua eseuri realizate de Szarzewski si Dumoulin.

Brive a castigat la limita, 19-18, acasa cu Montpellier. Luafutu a fost singurul realizator de eseu in acest joc foarte echilibrat.

Toulon s-a impus cu 21-17 in fata lui Pau, aripa O”Connor marcand o dubla de eseuri. Georgianul Mikautadze a asigurat desprinderea decisiva, insa pentru nou-promovata Pau, bonusul defensiv pe Stade Mayol reprezinta o frumoasa realizare. Oaspetii au avut un final foarte bun, fructificat prin eseul lui Smith, dar si printr-o incercare de penalizare.

Campioana en-titre, Stade Francais, s-a impus si ea la limita, 18-17 cu Toulouse. Vizitatorii au marcat primii, in minutul al cincilea, prin eseul lui Palisson. Bonneval si Williams, pe finalul unui meci cu rasturnari spectaculoase de situatie, au adus, spre deliciul publicului, victoria titratei echipe.

In aceasta runda s-au acordat un bonus ofensiv (Grenoble) si cinci bonusuri defensive (Castres, Bordeaux, Montpellier, Pau si Toulouse).

Clasament:

 1. Racing Metro 38 de puncte
 2. Toulouse 38
 3. Clermont 38
 4. Toulon 36
 5. Bordeaux 33
 6. Brive 32
 7. Montpellier 32
 8. Castres 29
 9. La Rochelle 26
 10. Grenoble 24
 11. Stade Francais 22
 12. Pau 20
 13. Oyonnax 14
 14. Agen 10

FOTO: skysports.com

1,754 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response