Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Nume noi pentru Statele Unite si Samoa in privinta bancii tehnice

5 ianuarie 2016 INTERNATIONAL
Nume noi pentru Statele Unite si Samoa in privinta bancii tehnice.

Echipa nationala a Statelor Unite are un nou antrenor, neozeelandezul John Mitchell fiind cel care va conduce de pe banca tehnica vulturii nord-americani inlocuindu-l pe Mike Tolkin, in timp ce Alama Ieremia i-a luat locul lui Stephen Betham pe cea a samoanilor.

John Mitchell va fi cel de-al saptelea antrenor strain al Statelor Unite, dupa irlandezii Goerge Hook (1987) si Eddie O’Sullivan (2009-2011), englezul Jim Perkins (1987-1991), australienii Duncan Hall (2000-2001) si Scott Johnson 2008-2009), respectiv neozeelandezul Peter Thornburn (2006-2007).

Ca jucator John Mitchell a activat la Waikato, iar apoi la cluburi din Franta si Irlanda, prima experinta ca antrenor avand-o in 2001 la franciza din Super Rugby, Chiefs de unde a trecut la carma All Blacks, alaturi de care a participat la Cupa Mondiala din 2003.

Cum atunci Noua Zeelanda a obtinut medaliile de bronz, ceea ce a fost prea putin pentru o echipa in care figurau Rokocoko, Mealamu, Mauger sau Umaga, dar din motive neelucidate unul dintre cei mai valorosi fundasi Christian Cullen, John Mitchell a trebuit sa paraseasc ape All Blacks si a revenit in Super Rugby.

Cariera de antrenor si-a continuat-o la Waikato, Western Force, Golden Lions si Lions cu o scurta trecere pe la echipa engleza Sale Shaks. Cea mai mare performanta a lui John Mitchell s-a consemnat la Golden Lions, castigarea Currie Cup in 2011.

Pentru John Mitchell urmeaza o prima provocare alaturi de vulturi chiar in luna februarie cand acestia vor participa la prima editie a competitiei Americas Rugby Championship, sau Americas Six Nations, unde vor debuta cu o partida de foc in compania Argentinei.

Cu un singur succes la Cupa Mondiala din 2015, Stephen Betham i-a lasat locul in postura de antrenor principal al nationalei din Samoa, asistentului sau Alama Ieremia , care in aceeasi ipostaza s-a regasit in trecut la echipe de club din Japonia si Noua Zeelanda.

Alama Ierenia a evoluat pentru franciza Hurricanes si de 30 de ori in tricoul All Blacks, iar ca antrenor secund si-a trecut in cartea de vizita numele echipelor Suntory Sungoliath, Wellington si Hurricanes.

Misiunea lui Alama Ieremia nu va fi deloc usoara, avand sarcina de a gasi solutii viabile pentru o echipa nationala care se afla momentan pe pozitia a 15-a in clasamentul World Rugby, dar care de ani buni isi propune sa ajunga in primele zece si sa devina una dintre natiunile majore ale rugbyului.

FOTO: stuff.co.nz

1,863 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response