Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Etapa partidelor restante in competitiile europene

7 ianuarie 2016 CHAMPIONS CUP
Etapa partidelor restante in competitiile europene.

In cele doua competitii europene inter-cluburi se vor disputa la sfarsitul saptamanii partidele restante din prima etapa, pe teren urmand a se afla si echipele romanilor Mihaita Lazar, Valentin Ursache si Horatiu Pungea, Castres, respectiv Oyonnax.

Prima intalnire se va disputa vineri intre Bordeaux si Clermont intr-o grupa in care lupta pentru calificarea in sferturile de finala se va da pana la final. Astfel un succes al bordelezilor, ultimii clasati in momentul de fata ar incinge si mai mult situatia, toate cele patru echipe din Grupa 2 avand sanse reale de a ajunge in faza urmatoare a competitiei.

Venirea lui Daniel Carter la Racing 92 incepe deja sa dea roade, iar parizienii care conduc in clasamentul Top 14, dar si in ierarhia Grupei 3 din Champions Cup vor infrunta pe Glasgow Warriors, cu obiectivul de a-si mari ecartul fata de principala urmaritoare, Northampton Saints.

Stade Francais va primi vizita irlandezilor de la Munster, ambele echipe avand nevoie de puncte, pentru ca daca Leicester pare in momentul de fata scapata in castigatoarea Grupei 4 din Champions Cup, calificarea in sferturile de finala poate veni si de pe pozitia secunda, un aspect deloc de neglijat.

La prima participare in Champions Cup, Oyonnax inca nu a reusit sa obtina prima victorie, insa duminica, echipa lui Valetin Ursache si Horatiu Pungea vor incerca sa dea lovitura avand-o ca adversara pe Ulster, nord-irlandezii venind dupa o infrangere pe propriul teren in ultima etapa din Guinness Pro 12.

Campioana ultimelor trei editii, Toulon trebuie sa recupereze terenul pierdut dupa insuccesul de la Londra, cu Wasps, partida impotriva lui Bath fiind ocazia de a strange lupta pentru sefia clasamentului, insa ros-negrii nu trec prin cea mai fasta perioada, adica o infangere categorica la Toulouse si un succes chinuit in compania lui Pau.

Tocmai Pau va fi adversara echipei lui Mihaita Lazar, Castres, in partida contand pentru Grupa 2 din Challenge Cup, acesta avand nevoie de victorie daca isi doreste sa continue lupta pentru calificarea in sferturile de finala cu Newport Dragons si Sale Sharks.

Programul partidelor:

08.01.2016-Stade Chaban-Delmas: Bordeaux – Clermont (Champions Cup – Grupa 2)

09.01.2016-Stade Yves-du-Manoir:Racing 92-Glasgow (Champions Cup- Grupa 3)

09.01.2016-Stade du Hamenau: Pau-Castres(Challenge Cup-Grupa 2)

09.01.2016-Stade Jean Bouin: StadeFrancais-Munster (Champions Cup – Grupa 4)

10.01.2016-Stade Charles Mathon:Oyonnax-Ulster(Champions Cup-Grupa 1)

10.01.2016-Stade Felix Mayol: Toulon-Bath(Champions Cup-Grupa 5)

FOTO: Fanny Schertzer

1,905 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response