Sunday 25th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ian Smith este noul antrenor al Portugaliei

9 ianuarie 2016 RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP
Ian Smith este noul antrenor al Portugaliei

Dupa ce s-a aflat pe banca tehnica a Portugaliei pentru cele trei partide din Cup of Nations, disputata anul trecut in Hong Kong, francezul Olivier Baragnon a fost inlocuit cu fostul international scotian Ian Smith.

Ca si in editiile precedente, Os Lobos nu au dat satisfactie nici in prima parte a sezonului 2015-2016 din competitia Rugby Europe Championship, locul patru cu o singura victorie si un punct bonus defensiv ducand la inlocuirea lui Joao Pinto cu Oliveir Baragnon.

Sub comanda francezului lusitanii au participat la Cupa Natiunilor din Hong Kong, in luna noiembrie a anului trecut, nici acolo insa echipa nu a dat satisfactie ocupand pozitia a treia dupa doua infangeri in partidele cu Rusia si taragazda, Hong Kong, respectiv un succes in fata celor din Zimbabwe.

Astfel in decurs de numai cateva luni pe banca Portugaliei a intervenit a treia schimbare, Ian Smith fiind cel desemnat sa-i conduca pe lupii lusitani in partidele din Rugby Europe Championship, competitie care va debuta pe 6 februarie.

Ian Smith s-a nascut pe 16 martie 1965 in Gloucester si timp de zece sezoane a fost capitanul echipei din orasul natal. Avand origini scotiene eligiblitatea pentru nationala ciulinului i-a adus in palmares 25 de selectii si o participare la Cupa Mondiala din 1995.

In ceea ce priveste cariera de antrenor a condus pe Moseley, Gloucester si Cheltenham pentru ca apoi sa treaca in Georgia la Academia Nationala de Rugby, respectiv ca tehnician al echipei nationale U19.

Pentru Ian Smith prima partida oficiala din noua ipostaza de antrenor al Portugaliei va avea loc pe 6 februarie, cand, pe Cluj Arena, elevii sai vor intalni Romania in cadrul Rugby Europe Championship.

FOTO: Luis Cabalo

2,605 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response