Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Primul esec pentru Saracens in Aviva Premiership in acest sezon

11 ianuarie 2016 AVIVA PREMIERSHIP
Primul esec pentru Saracens in Aviva Premiership in acest sezon.

Etapa a noua a campionatului englez de rugby, AVIVA Premiership, a notat prima infrangere a liderului Saracens.

Harlequins este performera care s-a impus in fata puternicei francize cu 29-23. De Kock si Billy Vunipola au marcat doua eseuri pentru Saracens, in prima parte, dar gazdele au replicat si ele cu doua eseuri semnate de Buchanan si Clifford. Un moment de inflexiune al meciului a fost eliminarea directa cu cartonas rosu a lui Gil, in minutul 65.

De aici, scorul fiind in acel moment 23-18 pentru Saracens, s-a construit victoria arlechinilor. Acestia au mai marcat un eseu in penultimul minut, prin Horwill, dar ratarea transformarii a adus bonificatia defensiva pentru Saracens.

Exeter a castigat cu 19-10 un meci greu cu Gloucester. Inchizatorul Waldroom si-a pus decisiv amprenta pe meci prin cele doua eseuri marcate in primele 10 minute, dupa care Woodburn la jumatatea reprizei, a consfintit o diferenta clara in favoarea gazdelor. Revenirea lui Gloucester s-a materializat cu un eseu al lui Sharples.

Leicester incearca sa isi regaseasca o cadenta potrivita, iar victoria cu 30-27 impotriva lui Northampton este un demers bun in acest sens. Raportul eseurilor din acest meci a fost echilibrat, 3-3. Autori: Smith, McCaffrey si Williams, in primele 22 de minute, respectiv Harrison, North si Gibsson. Gazdele au deschis scorul la prima posesie a meciului.

London Irish s-a impus in derby-ul ultimelor clasate, 20-15 cu Newcastle. Lewington si Ojo, de o parte, Latu si Watson, de cealalta, au marcat eseuri in statisticile meciului.

London Wasps s-a impus cu 32-22 in fata celor de la Worcester, acumuland bonificatia dupa eseurile lui Myall, Thompson, Halai si Tagicakibau. Razboinicii au marcat o incercare prin Vuna si au condus la pauza cu 13-0.  Finalul a fost insa unul incandescent, ultimele doua eseuri ale londonezilor fiind realizate dupa minutul 78.

Jocul Bath – Sale a fost amanat din cauza faptului ca Bath a trebuit sa joace restanta de la Toulon, in Champions Cup.

In aceasta runda s-a acordat un bonus ofensiv (London Wasps) si trei bonusuri defensive (Saracens, Northampton si Newcastle).

Clasament:

 1. Saracens 37 de puncte
 2. Exeter 34
 3. Harlequins 31
 4. Leicester 29
 5. Northamtpon 22
 6. London Wasps 20
 7. Gloucester 20
 8. Sale Sharks 17
 9. Bath 16
 10. Worcester 12
 11. London Irish 8
 12. Newcastle 7

FOTO: skysports.com

1,705 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response