Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Leinster a obtinut a saptea victorie consecutiva in Pro 12

12 ianuarie 2016 PRO12 RUGBY
Leinster a obtinut a saptea victorie consecutiva in Pro 12.

Dupa un inceput de sezon ezitant, Leinster si-a trecut in cont cea de-a saptea victorie consecutiva si cum franciza din Dublin are o partida mai putin disputata exista toate sansele sa o detroneze din fruntea clasamentului pe Scarlets, al carei avantaj este de un singur punct.

Pe Liberty Stadium, gratie eseurilor marcate de D.Kearney, dubla si Reid, Leinster a trecut de Ospreys cu rezultatul de 22-9, galezii nereusind sa strapunga defensiva vizitatorilor, astfel ca cele noua puncte au venit din piciorul lui Biggar, autor a doua penalitati si a unui dropgol. Pentru Ospreys urmeaza o alta partida dificila in Champions Cup, unde se va intalni cu Clermont ,miza fiind un loc in sferturile de finala ale competitiei.

Edinburgh a ajuns pe pozitia a treia dupa succesul, 28-13, cu Treviso, scotienii fiind aproape de obtinerea bonusului ofensiv, insa un eseu de penalizare si doua reusite ale lui Hoyland au fost insuficiente pentru un punct suplimentar in clasament. Singura reusita a italienilor l-a avut ca autor pe McLean.

In fruntea clasamentului a ramas Scarlets care s-a impus cu mari emotii in fata lui Connacht, rezultat 21-19. Evans si Collins au marcat cate un eseu pentru franciza galeza, Healy de partea irlandezilor care au fost in avantaj prin tentativele de tinta concretizate de Ronaldson si Carty pana in minutul 78 cand Shingler a dat lovitura decisiva.

Doar trei partide s-au disputat in etapa a XII-a din Guinness Pro 12, celelalte partide fiind amanate din cauza restantelor disputate de Glasgow Warriors, Munster si Ulster in European Rugby Championship.

Clasament:
1.Scarlets-40p
2.Leinster-39p
3.Edinburgh-36p
4.Connacht-35p
5.Munster-32p
6.Ulster-32p
7.Ospreys-28p
8.Glasgow-27p
9.Cardiff-23p
10.Zebre-17p
11.Newport-16p
12.Treviso-7p

FOTO: rte.ie

1,769 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response