Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Lynn Howells, antrenorul nationalei Romaniei: “Este un an important pentru a aduce cat mai multi jucatori tineri la echipa nationala”

13 ianuarie 2016 First XV
Lynn Howells, antrenorul Romaniei: “Este un an important pentru a aduce cat mai multi jucatori tineri la echipa nationala”.

Nationala de rugby a Romaniei va debuta in acest sezon in Rugby Europe Championship, intr-un meci cu Portugalia, ce va avea loc pe 6 februarie, la Cluj. Staff-ul tehnic a stabilit deja lotul de jucatori pe care se va baza in aceste meciuri, principalul obiectiv fiind acela de a le da jucatorilor tineri sansa de a imbraca tricoul primei reprezentative si de a-i obisnui pe multi dintre acestia cu nivelul meciurilor internationale.

“Trebuie sa ne gandim de acum la Cupa Mondiala din Japonia si la calificarea pe care o avem de jucat pentru a ajunge acolo. De aceea anul acesta este unul important in a aduce cat mai multi jucatori tineri la echipa nationala, de a-i obisnui cu sistemul de joc de aici si de a-i ajuta sa se integreze. Baza echipei va ramane in mare masura aceeasi, insa vom incerca sa aducem jucatori noi in posturile cheie, sa-i crestem intr-un fel. Ma bucura faptul ca din acest lot cu care vom porni la drum, mai mult de jumatate pot sa prinda si Cupa Mondiala din 2023, iar acest lucru nu poate fi decat benefic pentru rugbyul romanesc. Vom fi in continua cautare de jucatori, vom incerca diverse formule, obiectivul de durata fiind acela de a constitui un grup valoros de jucatori din care sa-i putem alege pe cei mai buni”, a spus antrenorul Lynn Howells.

Din lotul de 31 de jucatori stabilit de staff-ul tehnic, Silviu Vasiliu, Florin Bardasu, Adrian Motoc, Razvan Ilisescu, Alexandru Palii, Ovidiu Melniciuc si Stephen Shennan au fost chemati in premiera la prima reprezentativa.

Staff-ul tehnic al echipei Romaniei este format din Lynn Howells, antrenor principal, Marius Tincu, antrenor al pachetului de inaintare, Rob Moffat, antrenor al treisferturilor si Olivier Reig, preparator fizic, in timp ce Neil Kelly a devenit consultant tehnic.

2,304 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response