Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

S-a stins din viata profesorul de geografie Sergiu Arfire, fost rugbist la Focsani

13 ianuarie 2016 Stiri
S-a stins din viata profesorul de geografie Sergiu Arfire, fost rugbist la Focsani.

Federatia Romana de Rugby isi exprima regretul fata de decesul cunoscutului profesor de geografie si fost rugbist al echipei din Focsani, Sergiu Arfire. Acesta a decedat in urma unui infarct, la varsta de 83 de ani.

Sergiu Arfire s-a nascut la 19 august 1932 în comuna Cavadinesti, judetul Covurlui (astazi Galati). A absolvit in 1959 Facultatea de Geologie-Geografie a Universitatii din Iasi, dupa care a activat un an ca profesor la Iasi, ca in 1960 sa ajunga la Barlad, unde a lucrat, tot ca profesor, pana in 1975. In aceasta perioada a fost si director la Scoala nr.6 Barlad, la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” si director adjunct la Grupul Scolar IRB. In 1975 s-a transferat la Focsani, unde a fost si director al Scolii nr.1, director adjunct la Colegiul „Al.I.Cuza” si inspector de specialitate (geografie) la Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, de unde s-a pensionat in 1995.

Profesorul Sergiu Arfire a fost si sportiv de performanta, fiind component al echipei de rugby a Focsaniului. Acesta si-a povestit experienta rugbistica intr-o carte, “Trei decenii de rugby la Focşani, 1980 – 2010”, in care a schitat si o istorie a rugbyului focsanean.

Cei care doresc sa isi ia ramas bun de la profesorul Arfire o pot face la capela Bisericii Sf. Mina din cartierul Bahne, unde se afla depus trupul acestuia. Inmormantarea va avea loc joi, 14 ianuarie, la cimitirul Sf. Mina.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

FOTO: Ziarul de Vrancea

1,736 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response