Monday 30th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Nationala de rugby a Romaniei va juca la Cluj si la Iasi in Rugby Europe Championship

14 ianuarie 2016 First XV
Nationala de rugby a Romaniei va juca la Cluj si la Iasi in Rugby Europe Champioship.

Inceputul anului 2016 inseamna pentru nationala de rugby a Romaniei si startul in principala competitie a sezonului, Rugby Europe Championship. Daca datele de disputare ale meciurilor se cunosteau inca de anul trecut, acum s-au stabilit cu exactitate si orasele in care Stejarii vor disputa cele trei meciuri de pe teren propriu. Astfel, un meci va fi la Cluj, iar doua la Iasi, echipa urmand sa faca si doua deplasari, la Madrid si Tbilisi.

Data fiind vremea capricioasa din aceasta perioada, oficialii Federatiei Romane de Rugby au incercat sa preintampine orice problema privind desfasurarea partidelor pe care echipa nationala le va disputa in lunile februarie si martie.

Astfel, partida de debut in Rugby Europe Championship 2016 va avea loc pe 6 februarie, la Cluj, pe “Cluj Arena”, de la ora 17:15.

Stejarii vor mai disputa doua meciuri pe teren propriu in acest sezon al competitiei, cel cu Rusia, de pe 27 februarie si cel cu Germania, de pe 12 martie, ambele partide urmand a se disputa la Iasi, pe Stadionul “Emil Alexandrescu”. “Din cauza conditiilor meteo din Romania in aceasta perioada, cu temperaturi ce se pot apropia de zero grade, exista riscul ca terenul de joc de pe Stadionul National “Arcul de Triumf” sa inghete. De aceea a fost nevoie sa cautam alte solutii pentru a putea disputa in conditii cat mai bune aceste partide, si am avut de ales intre doua variante, Cluj si Iasi. Primul meci putem sa il disputam la Cluj, insa pentru cel cu Rusia, care fusese anuntat initial tot acolo, vom merge la Iasi, deoarece Stadionul “Cluj Arena” nu va fi disponibil la sfarsitul lunii februarie. Un alt motiv important pentru care a fost ales Iasi-ul este ca acesta este unul dintre cele mai puternice centre rugbistice din tara, care alimenteaza constant nationala cu jucatori, mai ales pe pachetul de inaintare. In plus, exista posibilitatea ca echipa locala sa participe la sezonul 2016-2017 al SuperLigii. Speram fie alaturi de noi la aceste meciuri cat mai multi spectatori, pentru ca Stejarii au nevoie de sustinerea si suportul tuturor”, a declarat Florin Matei, secretarul general al FRR.

Ultimul meci de rugby care a avut loc la Iasi, a fost anul trecut, finala Cupei Romaniei, dintre Timisoara Saracens si CSA Steaua Bucuresti, pe 4 octombrie.

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2016:

6 februarie Romania – Portugalia (Cluj)
13 februarie Spania – Romania (Madrid)
27 februarie Romania – Rusia (Iasi)
12 martie Romania – Germania (Iasi)
19 martie Georgia – Romania (Tbilisi)

3,989 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response