Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Harlequins si Gloucester au obtinut calificarea in sferturile de finala ale Challenge Cup dupa etapa a V-a

18 ianuarie 2016 CHALLENGE CUP
Harlequins si Gloucester au obtinut calificarea in sferturile de finala ale Challenge Cup dupa etapa a V-a.

In urma disputarii partidelor din etapa a cincea in cadrul European Rugby Challenge Cup, doua echipe, Harlequins si Gloucester si-au asigurat deja prezenta in sferturile de finala, tabloul urmand a se completa dupa ultima runda a fazei grupelor.

Grupa 1
Yenisey Krasnoyarsk a obtinut cea de-a doua victorie in grupa, un succes important pentru jucatorii rusi care se vor afla in echipa nationala pentru Rugby Europe Championship. Eseurile marcate de Simplikevich si Kacharava- dubla, au stabilit rezultatul final de 24-7, in fata lui Newcastle Falcons, pentru care o incercare a izbutit-o, Green.

Desi a finalizat de trei ori in terenul de tinta advers, Connacht s-a vazut invinsa in deplasara la Brive, pentru care Laranjeira a concretizat sapte penalitati, astfel ca francezii s-au impus cu rezultatul de 21-18. Parata si Muldoon dubla, au fost autorii eseurilor de partea lui Connacht, niciunul insa transformat.

Clasament: 1.Brive-15p,2.Connacht-14p,3.Newcastle-11p,4.Enisey -8p

Grupa 2
Fara pilierul roman Mihaita Lazar, Castres a pierdut pe Rodney Parade, Newport Dragons alegandu-se cu cinci puncte in clasament gratie celor patru eseuri marcate de Amos, Cudd, Evans si Hewitt. In contul lui Castres, cate o incercare au marcat Smith si Samson.

Cu doar trei puncte marcate din lovitura de pedeapsa, Pau nu a putut emite pretentii in partida disputata contra lui Sale Sharks, englezii luand bonusul ofensiv pentru cele patru eseuri avandu-i ca autori pe Ostrikov, Edwards, Addison si Leota.Rechinii au castigat cu 27-3 si pastreaza sansele calificarii in sferturile de finala.

Clasament:1.Newport-20p,2.Sale-18p, 3.Castes-11p,4.Pau-0p

Grupa 3
Florin Vlaicu a fost titular si a jucat toate cele 80 de minute ale intalnirii Calvisano-Montpellier, italienii insa nu au reusit sa tina piept francezilor care au marcat sase eseuri impunandu-se cu rezultatul de 47-7. Fall dubla, O’Connor, Qera, J.Du Plessis si Ebersohn si-au trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri pentru invingatori, Susiso fiind realizatorul incercarii de onoare a galben-negrilor.

Harlequins si Cardiff Blues au realizat un adevarat spectacol pe Twickenham Stoop, londonezii impunandu-se cu rezultatul de 34-26, obtinand astfel calificarea in sferturile de finala. Buchanan, Clifford, Yarde si Chisholm au fost autorii eseurilor pentru arlechini, din tabara galezilor incercarile avandu-i ca autori pe Fish dubla, Allen si Williams, astfel ca ambele echipe s-au ales cu bonusul ofensiv.

Clasament:1.Harlequins-25p,2.Montpellier-15p,3.Cardiff-12p,4.Calvisano-0p

Grupa 4
Gloucester si-a asigurat deja locul in sferturile de finala, dupa victoria cu 20-10 in fata lui La Rochelle, victoria venind prin contributia jucatorilor Cook si Twelvetrees care au marcat cate un eseu, respectiv Laidlaw cu cate doua transformari si tot atatea lovituri de pedeapsa. Lapeyere a semnat singurul eseu al francezilor.

Zebre realizeaza cel mai bun parcurs din Challenge Cup, italienii bifand cel de-al treilea succes, 22-15 pe terenul lui Worcester. Baldwin si Hammond au marcat cate o incercare pentru englezi, in timp ce victoria lui Zebre a fost adusa de Van Zyl, autor al unui eseu, Padovani a trei penalitati si Haimona, o transformare, respectiv o lovitura de pedeapsa.

Clasament: 1.Gloucester-21p,2.Zebre-12p,3.Worcester-5p,4.La Rochelle-5p

Grupa 5
Grenoble a preluat sefia clasamentului dupa victoria oarecum surprinzatoare pe terenul lui London Irish, rezultat 28-18.Trei incercari si-au trecut in cont invingatorii prin Beatle, Hunt si McLeod, de partea gazdelor consemnandu-se doua reusite avandu-i ca autori pe Waldouck si Lewington.

In urma lui Grenoble se afla Edinburgh care s-a impus cu 23-0 in fata lui Agen si gratie celor patru eseuri marcate de Bradbury,Coman,Tonks si Watson, scotienii au acumulat cinci puncte in clasamentul grupei, calificarea in sferturi urmand a se decide in ultima etapa.

Clasament:1.Grenoble-18p.2.Edinburgh-17p,3.London irish-12p,4.Agen-2p

FOTO: skysports.com

2,303 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response