Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Trei echipe si-au asigurat deja prezenta in sferturile Champions Cup, dupa etapa a V-a

18 ianuarie 2016 CHAMPIONS CUP
Trei echipe si-au asigurat deja prezenta in sferturile Champions Cup, dupa etapa a V-a.

Leicester Tigers, Racing 92 si Saracens au obtinut deja calificarea in sferturile de finala ale European Rugby Champions Cup in urma rezultatelor inregistrate in etapa a V-a din faza grupelor, runda in care s-au consemnat partide extrem de spectaculoase si dramatice.

Grupa 1
Saracens a obtinut deja biletele pentru faza sferturilor de finala dupa victoria cu 33-17 in fata lui Ulster. Pe Allianz Arena, nord-irlandezii au inceput mai bine si eseul lui Marshall i-a adus in avantaj, insa liderul din Aviva Premiership a preluat initiativa, iar Vunipola, Taylor, Itoje si Brits au asigurat un succes cu bonus ofensiv.

Cu Valentin Ursache prezent pe teren in repriza secunda, Oyonnax a obtinut prima victorie in Champions Cup, rezultatul de 32-14 aducand invingatorilor si bonusul ofensiv. Tian, Tuwalo, Cibray si Sheridan au semnat eseurile unei victorii istorice pentru Oyonnax, la care cea mai titrata echipa din istoria competiei, Toulouse, a replicat din dubla lui Galan.

Clasament:1.Saracens-24p,2.Ulster-13p,3.Oyonnax-7p,4.Toulouse-5p

Grupa 2
Fofana a marcat inca in debutul partidei de pe Liberty Stadium si se parea ca cei de la Clermont vor obtine o victorie usoara in tenativa calificarii in sferturile de finala. Ospreys insa a inchis bine culoarele si fara puncte primite in partea secunda, galezii, gratie preciziei din fata butului a lui S.Davies s-au impus cu rezultatul de 21-13.

O partida spectaculosa s-a disputat pe Stade Chaban-Delmas, opt eseuri consemnadu-se in disputa dintre Bordeaux si Exeter. Victoria a revenit francezilor, rezultat 34-27, care s-au ales cu bonusul ofensiv pentru incercarile marcate de Ashley-Cooper, Connor, Madaule, Auzquit si Tauleigne, in contul lui Exeter, cate un eseu izbutind Lewis, McGuigan si Bodilly

Clasament:1.Ospreys-16p,2.Clermont-14p,3.Exeter-11p,4.Bordeuax-11p

Grupa 3
Racing 92 a fost de neoprit, parizienii reusind un adevarat recital de eseuri, noua la numar, pentru o victorie categorica, 64-14, in fata lui Scarlets. Laulala a semnat un hat-trick, Imhoff o dubla, restul reusitelor apartinand lui Claassen, Dupichot si Goosen, alaturi de un eseu de penalizare, de partea galezilor Van der Merwe si Davies trecandu-si numele pe lista marcatorilor.

O partida spectaculoasa a fost cea dintre Northampton si Glasgow Warriors, cu sfintii in avantaj de 12-9 pentru ca apoi Russel si Hogg sa intoarca rezultatul. Mallider a marcat insa un eseu in ultimul minut si Northampton s-a impus cu rezultatul de 19-15 pastrand sanse de calificare in sferturile de finala.

Clasament:1. Racing 92-22p, 2.Northampton-14p, 3.Glasgow-10p, 4.Scarlest-2p

Grupa 4
Munster a reusit una dintre cele mai bune evolutii din ultima vreme si s-a impus cu rezultatul de 26-13 in fata celor de la Stade Francais. Sherry, Eals, Zebo si Stader au batut defensiva parizienilor, astfel ca armata rosie a obtinut si bonusul ofensiv, incercarea de onoare pentru Stade Francais fiind reusita de Ross.

Cu cinci victorii din tot atatea posibile, Leicester Tigers s-a calificat deja in sferturile de finala.Pe Welford Road, tigrii nu au avut emotii si s-au impus cu rezultatul de 47-7 in fata lui Treviso,Fitzgerald, Goneva, Thompstone,Youngs, Burns,Pearce si un eseu de penalizare aducand acestora bonsul ofensiv.

Clasament: 1.Leicester-23p, 2.Stade Francais-14p, 3.Munster-10p, 4.Treviso-0p

Grupa 5
Desi a pierdut sansele calificarii in sferturile de finala, fosta campioana a Europei, Leinster si-a respectat blazonul si a castigat disputa cu Bath, rezultat 25-11. Cronin, respectiv Houston au fost marcatorii eseurilor partidei, diferenta fiind facuta de Madigan din al carui picior au venit o transformare si sase lovituri de pedeapsa.

Toulon s-a impus dramatic in fata lui London Wasps, rezultat 15-11, cu un eseu marcat de Mitchell la ultima faza a meciului. Francezii au condus dupa eseul lui Cooper si lovitura de pedeapsa concretizata de Escande, insa londonezii au revenit si s-au aflat la cateva secunde de victorie gratie incercarii marcate de Thompson si a tentativelor de tinta izbutite de Gopperth.

Clasament: 1.Toulon-16p,2.Wasps-15p,3.Bath-9p,4.Leinster-6p

FOTO: leicestermercury.co.uk

2,023 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response