Thursday 09th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

In 2016, World Rugby va experimenta cateva schimbari ale regulamentului de joc

19 ianuarie 2016 ARBITRAJ
In 2016 World Rugby va experimenta cateva schimbari ale regulamentului de joc. In acest an la initiativa World Rugby se vor experimenta cateva modificari ale regulamentului de joc, care daca isi vor face efectul scontat in ceea ce priveste cresterea spectaculozitatii si a sigurantei jucatorilor isi vor intra in drepturi din 2017. Una dintre cele mai importante schimbari va fi cea a modificarii pozitiei de offside in cazul gramezii spontane. Astfel, daca in present jucatorul care placheaza dupa ce se ridica in picioare pana la formarea gramezii spontane poate juca balonul din orice pozitie, in viitor, regulamentul va interzice acest lucru. Conform noilor dispozitii, dupa placaj, jucatorul care a placat trebuie sa se retraga pentru a putea juca balonul, mai mult linia de offside nu va mai fi in cazul echpei in aparare la limita ultimelor picioare, ci la un metru de acesta linie imaginara. Alte modificari avute in vedere sunt: -In cazul executarii in margine a unei lovituri de pedeapsa dupa expirarea timpului de joc, marginea se va juca. - La cinci secunde dupa formarea molului acesta trebuie sa inainteze, ori balonul trebuie sa fie jucat. -Echipa care beneficiaza de avataj, in cazul unor greseli multiple, poate alege avantajul pe care doreste sa-l joace. -Acordarea de sase puncte pentru un eseu, si doua puncte pentru transformare, respective lovitura de pedeapsa. -Eseul de penalizare nu va fi transformat, avand valoarea de opt puncte. -Jucatorul care are piciorul pe linia de margine sau dupa aceasta si receptioneaza un balon se considera ca a scos balonul in margine. Aceste modificari ale regulamentului vor fi experimente in campionatul provincial al Noii Zeelande, unde in plus pe teren se vor afla doi arbitri, National Rugby Champioship din Australia, World Rugby’s Pacific Challenge, U20 Trophy, Tbilisi Cup si Nations Cup. Astfel, cu aceste noi prevederi regulamentare ne vom familiariza cu ocazia editiei 2016 a World Rugby Nations Cup care va avea loc la Bucuresti.

In 2016, World Rugby va experimenta cateva schimbari ale regulamentului de joc.

In acest an, la initiativa World Rugby se vor experimenta cateva modificari ale regulamentului de joc, care daca isi vor face efectul scontat in ceea ce priveste cresterea spectaculozitatii si a sigurantei jucatorilor isi vor intra in drepturi din 2017.

Una dintre cele mai importante schimbari va fi cea a modificarii pozitiei de offside in cazul gramezii spontane. Astfel, daca in prezent jucatorul care placheaza dupa ce se ridica in picioare pana la formarea gramezii spontane poate juca balonul din orice pozitie, in viitor, regulamentul va interzice acest lucru.

Conform noilor dispozitii, dupa placaj, jucatorul care a placat trebuie sa se retraga pentru a putea juca balonul, mai mult linia de offside nu va mai fi in cazul echpei in aparare la limita ultimelor picioare, ci la un metru de acesta linie imaginara.

Alte modificari avute in vedere sunt:

-In cazul executarii in margine a unei lovituri de pedeapsa dupa expirarea timpului de joc, marginea se va juca.

– La cinci secunde dupa formarea molului acesta trebuie sa inainteze, ori balonul trebuie sa fie jucat.

-Echipa care beneficiaza de avantaj, in cazul unor greseli multiple, poate alege avantajul pe care doreste sa-l joace.

-Acordarea de sase puncte pentru un eseu, si doua puncte pentru transformare, respectiv lovitura de pedeapsa.

-Eseul de penalizare nu va fi transformat, avand valoarea de opt puncte.

-Jucatorul care are piciorul pe linia de margine sau dupa aceasta si receptioneaza un balon se considera ca a scos balonul in margine.

Aceste modificari ale regulamentului vor fi experimentate in campionatul provincial al Noii Zeelande, unde in plus pe teren se vor afla doi arbitri, National Rugby Champioship din Australia, World Rugby’s Pacific Challenge, U20 Trophy, Tbilisi Cup si Nations Cup.

Astfel, cu aceste noi prevederi regulamentare ne vom familiariza cu ocazia editiei 2016 a World Rugby Nations Cup care va avea loc la Bucuresti.

3,836 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response