Thursday 17th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Finala dramatica in Japonia unde Panasonic Wild Knights a cucerit al treilea titlu consecutiv

25 ianuarie 2016 INTERNATIONAL
Finala dramatica in Japonia unde Panasonic Wild Knights a cucerit al treilea titlu consecutiv.

Top League, campionatul de elita al Japoniei, si-a desemnat castigatoarea in acest sezon. Panasonic Wild Knights s-a impus la limita, 27-26 in fata rivalei de la Toshiba Brave Lupus, dupa un meci incarcat de tensiune.

Panasonic, campioana en-titre, a condus la pauza cu 17-14, dupa eseurile semnate de internationalii niponi Nishikara si Horie, la care s-au adaugat doua transformari si o lovitura de pedeapsa din piciorul lui Parker. Raspunsul celor de la Toshiba a venit prin eseurile semnate de Michael Leitch si Yamamoto, ambele transformate de Steyn.

In repriza a doua, Panasonic a reusit sa se distanteze pana la 27-14, dupa un nou eseu al lui JP Pietersen, plus excelentele executii la buturi ale lui Parker. Toshiba nu a renuntat insa, iar finalul a fost dramatic. Kraska si-a tinut echipa in joc, cu un eseu transformat de Steyn, dupa care, in minutul 81, Toshiba a avut titlul la indemana.

Eseul la colt marcat de Toyosima a fost ratat de Steyn, astfel ca Panasonic, si cu un pic de sansa, s-a impus cu scorul de 27-26.

A fost al treilea titlu consecutiv cucerit de Panasonic Wild Knights, iar MVP-ul finalei a fost desemnat Hayden Parker, cel care a inregistrat un succes personal aparte. In ultimele trei meciuri ale sezonului, in play-off-ul Top League, Parker a marcat 24 de tentative de tinta, avand procentaj maxim de fiecare data.

Panasonic, antrenata de neozeelandezul Robbie Deans, a fost urmarita la acest succes de 25 000 de spectatori, pe stadionul national de rugby din Japonia, Printul Chichibu.

In finala mica, desfasurata in deschidere, Yamaha Jubilo s-a impus cu 26-22 in fata celor de la Kobe Steel, intrand astfel in posesia medaliilor de bronz.

FOTO: japantimes.co.jp

1,928 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response