Friday 27th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Continua cursurile de arbitri de rugby tag. Dupa Campina si Constanta, urmeaza Botosani, Bacau si Bucuresti

28 ianuarie 2016 ARBITRAJ
Continua cursurile de arbitri de rugby tag. Dupa Campina si Constanta, urmeaza Botosani, Bacau si Bucuresti.

Federatia Romana de Rugby continua cursurile de formare ale arbitrilor de rugby tag in toata tara. Zilele trecute au fost organizate doua astfel de cursuri, care au fost predate de catre arbitrul international Vlad Iordachescu impreuna cu directorii regionali de dezvoltare.

Primul a avut loc la Campina, 18 profesori din judetul Prahova participand la lectiile practice si teoretice ale acestui modul. Al doilea curs a fost organizat la Constanta, la acesta luand parte 15 profesori din tot judetul. La finalul orelor, participantii au declarat ca au inteles mai bine jocul si regulamentul de rugby tag.

Toti participantii au fost acreditati ca si arbitri de rugby tag si vor putea oficia la competitiile locale si zonale. „Am fost placut impresionat de implicarea profesorilor si mai apoi de pasiunea cu care au arbitrat jocurile de rugby tag si sper ca in perioada urmatoare, din randul lor, sa regasim cat mai multi in centrul terenurilor de rugby ” a declarat Vlad Iordachescu.

Tot la Constanta, in paralel cu desfasurarea cursului de formare a arbitrilor de rugby tag a avut loc si un curs de arbitri nivel 1 World Rugby.George Bargaunas si Vlad Iordachescu, educatori FRR si World Rugby le-au vorbit celor prezenti de la teme de interes general cum ar fi valorile pe care rugbyul le promoveaza, la cele specifice cum ar fi arbitrarea zonei placajului. Sesiunile s-au intins pe durata a doua zile, iar la finalul acestora, cursantii au fost acreditati ca si arbitri de nivel 1. „Cursul a fost foarte bine primit! Din cei 11 arbitri este imbucurator ca mai mult de jumatate au varsta pana in 20 ani.Ei vor fi incadrati in AJR Constanta, si vor incepe sa oficieze cel mai probabil din primavara, cand se va relua campionatul local”, a declarat George Bargaunas.

In perioada urmatoare urmeaza sa se desfasoare alte cursuri de rugby tag si arbitri nivel 1, astfel, la Botosani (28 ianuarie), Bacau (29 ianuarie) si Bucuresti (31 ianuarie).

2,651 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response