Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Newport Dragons, performera etapei in Guinness Pro 12

1 februarie 2016 PRO12 RUGBY
Newport Dragons, performera etapei in Guinness Pro 12.

Etapa a XIII-a din Guinness Pro 12 a programat partide extrem de interesante, surpriza venind pe Rodney Parade unde Newport Dragons a trecut de Leinster cu rezultatul de 23-13, in timp ce Connacht a confirmat evolutiile bune din acest sezon cu un succes in fata liderului Scarlets.

Pe Rodney Parade, Jason Tovey a fost eroul lui Newport Dragons, uvertura francizei galeze reusind sa inscrie 18 din cele 23 de puncte ale victoriei in fata lui Leinster. Tovey si-a trecut in cont un eseu, doua transformari si tot atatea penalitati, respectiv un dropgol, alaturi de incercarea lui Hewitt, pentru Leinster, McGrath fiind autorul unei finalizari in terenul de tinta advers.Partida a fost condusa de Marius Mitrea.

Connacht a bifat cea de-a opta victorie stagionala, 30-17 in partida cu Scarlets, mai mult chiar, irlandezii obtinand si punctul bonus ofensiv. Heenan dubla, Buckley si Ah You au fost semnatarii eseurilor pentru invingatori, de la Scarlets cate o incercare reusind Van der Merwe si Owen.

Dupa o evolutie curajoasa in Challenge Cup unde a inregistrat trei victorii, Zebre a pierdut dramatic pe propriul teren, rezultat 12-16, in disputa cu Munster. Haimona a fost marcatorul italienilor, autor a patru lovituri de pedeapsa, insa eseul lui Chisholm si tentativele de tinta concretizate de Keatley, au decis soarta partidei, decisiv fiind dropgolul din minutul 71.

In ciuda modificarii bancii tehnice, prin aducerea lui Kieran Crowley, Treviso a ramas fara victorie in acest sezon.De aceasta data, alb-verzii au fost invinsi de Ulster pe Stadio Comunale, eseurile marcate de Reidy, Cave, Scholes si Olding aducand nord-irlandezilor bonusul ofensiv si victoria cu rezultatul de 32-13.

Eseul lui Fish din debutul partidei si lovitura de pedeapsa concretizata de Patchell in minutul 15 au decis rezultatul final al intalnirii dintre Cardiff Blues si Edinburgh. Franciza galeza s-a impus cu 10-3, lovitura de pedeapsa a lui Fowles asigurand scotienilor bonusul defensiv.

Ospreys a obtinut in extremis un rezultat de egalitate, 20-20,pe Liberty Stadium in disputa cu Glasgow Warriois, dupa ce campionii en-titre au condus atat la pauza, cat si in debutul partii secunde. Hughes si Reid au marcat cate un eseu pentru scotieni, Walker si Evans de partea francizei galeze, astfel ca ambele echipe s-au ales cu cate doua puncte in clasament.

Clasament:

1.Scarlets-40p
2.Connacht-40p
3.Leinster-39p
4.Edinburgh-37p
5.Ulster-37p
6.Munster-36p
7.Ospreys-30p
8.Glasgow-29p
9.Cardiff-27p
10.Newport-20p
11.Zebre-18p
12.Treviso-7p

FOTO: Huw Evans Agency

1,850 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response