Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorie uriasa pentru Newcastle in Aviva Premiership

1 februarie 2016 AVIVA PREMIERSHIP
Victorie uriasa pentru Newcastle in Aviva Premiership.

Cea mai mare surpriza a etapei cu numarul 10 din Aviva Premiership, esalonul de top al rugby-ului englez, s-a produs la Newcastle, unde localnicii de la Falcons au dispus de Harlequins, cu 26-19. Vickers a marcat un eseu transformat de Goode, cu 7 minute inainte de final, prin care a inclinat balanta. Lawson, respectiv Walker doua si Ward, au marcat alte incercari.

Northampton a cedat si ea, surprizator, acasa cu London Wasps, scor 24-11. Dickinson a inscris un eseu pentru gazde, iar Robson, Miller si Bassett, intr-un interval de un sfert de ora, in prima repriza, au adus pe Wasps la conducere.

Sale Sharks a castigat cu bonus ofensiv, 38-10, meciul cu London Irish. Rugbystii din Manchester au marcat eseuri prin Mujati, Ioane, James, Edwards, doua si Tuitupou. Eseul de onoare al londonezilor a venit ca urmare a unei penalitati. La Sale, pilierul moldovean Vadim Cobilas a jucat in repriza a doua.

Gloucester – Leicester, 18-19, a insemnat cel mai aprins meci al saptamanii. Hook a inscris un eseu pentru gazde in minutul 21, dupa care Morgan, la urmatoarea posesie, a mai reusit o incercare pentru amfitrioni. Tigrii, desi condusi la pauza cu 15-8, au culcat de trei ori balonul in terenul advers de tinta, prin Ayerza, Veainu si Mulipola, ultimul fiind decisiv pentru victorie. Transformarea lui Bell, din minutul 78, a adus succesul echipei oaspete.

Saracens a avut mult de furca impotriva lui Bath, pe care pana la urma a depasit-o cu 19-13. Talonerul Brits a inscris eseul desprinderii, cu 10 minute inainte de final. Oaspetii au marcat o incercare in prima parte a meciului, prin Homer. Din ambele tabere au lipsit jucatorii internationali, selectionati pentru Six Nations.

Exeter a marcat de doua ori mai multe puncte, 30-15, pe terenul lui Worcester. Eseurile victoriei au fost inscrise de Short, Whitten, Waldroom si Armand.

In aceasta etapa s-au acordat doua bonusuri ofensive (Sale Sharks si Exeter) si trei bonusuri defensive (Gloucester, Bath si Harlequins).

Clasament:

 1. Saracens 41
 2. Exeter 39
 3. Leicester 33
 4. harlequins 32
 5. London Wasps 24
 6. Northampton 22
 7. Sale Sharks 22
 8. Gloucester 21
 9. Bath 17
 10. Worcester 12
 11. Newcastle 11
 12. London Irish 8

FOTO: planetrugby.com

2,014 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response