Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Viorel Lucaci: ”Experienta noastra si dorinta de afirmare a jucatorilor tineri pot fi plusurile echipei”

2 februarie 2016 First XV
Viorel Lucaci: ”Experienta noastra si dorinta de afirmare a jucatorilor tineri pot fi plusurile echipei”.

Reunita luni, la Cluj, nationala de rugby a Romaniei continua pregatirea pentru meciul cu Portugalia, de pe 6 februarie. Daca in prima zi a cantonamentului, Stejarii au avut parte de teste fizice la sala de forta, urmate in cea de-a doua parte a zilei de un antrenament pe terenul de joc, astazi acestia vor intra in programul normal de pregatire, care programeaza un antrenament dimineata si unul dupa-amiaza.

Printre cei mai experimentati jucatori care se afla in lotul pentru partida de sambata, de pe Cluj Arena, ora 17:15 (in direct pe Dolce Sport) se afla si Viorel Lucaci. Capitanul Stelei, care a adunat 45 de selectii in tricoul brodat cu frunza de stejar, a debutat pentru prima reprezentativa in 2009, intr-un meci test cu Fiji, de atunci fiind unul dintre jucatorii de baza ai pachetului de inaintare.

Acesta se asteapta la un meci greu cu Portugalia, insa crede ca experienta Stejarilor isi va spune cuvantul. “Va fi un meci foarte greu pentru noi tinand cont ca multi jucatori care evolueaza afara nu au ajuns la acest meci, dar in acelasi timp avem incredere in cei care o sa ii inlocuiasca. Noi suntem increzatori ca putem face un rezultat pozitiv. Asteptam sa fie cat mai multi suporteri, sa fie in numar cat mai mare la stadion, avem nevoie de ei, de sustinerea lor”, spune acesta.

De asemenea, Lucaci considera ca este un lucru bun faptul ca au fost convocati multi jucatori tineri la echipa nationala, dar ca este nevoie de timp ca acestia sa se integreze cat mai bine in joc. “Portugalia este o echipa care a crescut in ultimii ani, insa nu am avut niciodata probleme pe inaintare cu ei. Acum e mai delicat pentru ca sunt multi jucatori tineri, insa cred ca experienta noastra si dorinta lor de afirmare pot aduce un mare plus echipei. Important e ca jucatorii tineri sa isi doreasca sa creasca si sa adapteze cat mai repede la ce au de facut. Din partea noastra, a veteranilor au tot suportul, ii asteptam, avem nevoei de ei, rugbyul romaneasca are nevoie de jucatorii tineri”, spune Viorel Lucaci.

Romania va intalni Portugalia in primul meci al sezonului 2016 din Rugby Europe Championship.

2,147 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response