Monday 26th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

REMEMBER: Peste 120 de voluntari au deszapezit gazonul inaintea meciului cu Portugalia, din 2012

2 februarie 2016 First XV
Romania va intalni Spania la Bucuresti

Nationala de rugby a Romaniei va debuta in Rugby Europe Championship in meciul impotriva Portugaliei, sambata, 6 februarie. Partida a fost programata la Cluj, ca o masura suplimentara de a preintampina eventualele problemele legate de starea gazonului, in ziua intalnirii dintre cele doua echipe.

Astfel, un meci memorabil dintre Romania si Os Lobos, datorita conditiilor deosebite in care s-a disputat, a fost cel din 2012, de pe Stadionul „Arcul de Triumf”, cand Stejarii s-au impus cu 15-7. Programata tot la inceputul lunii februarie, cand in capitala erau temperaturi negative si foarte multa zapada, partida a fost aproape de a nu se disputa. Lovitura de incepere a fost stabilita la ora 11.00, dar brigada irlandeza care a fost delegata la acel joc a admis amanarea cu patru ore a meciului, care a inceput la 15.00.

In dimineata jocului, incepand cu ora 6.00, mai mult de 120 de voluntari, majoritatea componenti ai echipelor de juniori si seniori din Bucuresti si Ilfov, s-au prezentat la Stadionul Arcul de Triumf, pentru a degaja suprafata terenului de zapada. In aproximativ 8 ore, terenul a fost curatat, iar arbitrii au testat suprafata, declarand-o practicabila, deoarece una dintre conditiile principale, infigerea cramponului in teren, era indeplinita.

Astfel, peste 4000 de metri cubi de zapada au fost degajati in acea zi.

Organizatorii au luat decizia de a incepe actiunea de inlaturare a zapezii in dimineata jocului, pe baza unei experiente anterioare. In 2010, la un alt meci din CEN, cu Spania, suprafata de joc a fost curatata in preziua jocului, dar peste noapte temperaturile scazute au facut ca terenul sa inghete bocna, fiind declarat impracticabil de arbitri.

Marius Tincu a fost capitanul echipei Romaniei in jocul cu Portugalia, castigat gratie eseurilor semnate de Madalin Lemnaru si Andrei Ursache.

2,232 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response