Thursday 17th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Bonus ofensiv pentru Stejari in partida cu Portugalia, 39-14

6 februarie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Bonus ofensiv pentru Stejari in partida cu Portugalia, 39-14.

In prima partida din editia 2016 a Cupei Europene a Natiunilor Divizia 1A, Romania s-a impus cu rezultatul de 39-14 in fata Portugaliei, o victorie care ne-a adus in clasament si bonusul ofensiv, gratie unei reprize secunde foarte bune, lusitanii avand avantaj de 14-10 in momentul intrarii la cabine pentru pauza.

Partida a inceput sub semnul echilibrului si cu toate ca inaintarea Stejarilor a incercat sa-si impuna jocul, lusitanii s-au aparat eficient, mai mult chiar vizitatorii s-au apropiat de 22-ul nostru, Manuel Costa avand o prima tentativa de dropgol, nereusita insa.

Scorul a fost deschis in minutul 16, atunci cand dupa o faza in care balonul a circulat rapid pe linia de treisferturi, Paula Kinikinilau l-a gasit pe Stephen Shennan, iar jucatorul originar din Noua Zeelanda, la prima aparitie in echipa nationala a Romaniei a marcat un eseu pe care Florin Vlaicu l-a transformat in ciuda pozitiei dificile.

Primirea eseului nu i-a demoralizat pe lupii lusitani care au avut sase minute excelente, perioada de timp in care au marcat doua eseuri. Mai intai Duarte Diniz a concretizat efortul colectiv al inaintarii, iar apoi Diogo Toorn, care a interceptat o pasa a lui Florin Vlaicu, au fost autorii finalizarilor in terenul de tinta, ambele reusite fiind transformate de Nuno Guedes.

Pana la pauza Stejarii au preluat initiativa, iar Florin Vlaicu dupa o tentativa de tinta irosita de la peste 45 de metri a redus din diferenta, astfel ca pe fondul unei replici consistente din partea lusitanilor, Romania s-a vazut condusa la pauza cu rezultatul de 14-10.

Dupa reluare aspectul jocului s-a schimbat radical si Romania a dominat intreaga parte secunda, primul eseu venind in minutul 43 cand Vlad Nistor a intrat in forta si Florin Vlaicu a dus scorul la 20-14 in urma transformarii si a unei lovituri de pedeapsa.

La debutul pentru Stejari, Stephen Shennan si-a mai trecut o data numele pe lista marcatorilor de eseuri , dupa o faza in care din nou jocul la mana al treisferturilor a suprins defensive portughezilor, pentru ca in minutul 59, Vlad Nistor sa-si treaca si el in cont dubla, incercarea flankerului nostru asigurandu-ne punctul bonus ofensiv.

Cu un sfert de ora inainte de ultimul fluier al arbitrului, Andrei Radoi a semnat cea de-a cincea incercare pentru Stejari, transformarea lui Florin Vlaicu stabilind rezultatul final, o victorie de bun augur pentru parcursul din acesta noua editie a Cupei Europene a Natiunilor.

Partida cu Portugalia pe langa debutul lui Stephen Shennan a fost ocazia de a bifa prima selectie in echipa nationala si pentru Silviu Vasiliu, Alexandru Palii si Ovidiu Melniciuc.

Urmatoarea partida pentru Romania in cadrul Cupei Europene a Natiunilor va avea loc pe 13 februarie, cand la Madrid vom intalni Spania, ibericii pierzand in aceasta prima etapa in mod dramatic la Soci, impotriva Rusiei cu rezultatul de 22-20

06 februarie,Cupa Europeana a Natiunilor: Romania-Portugalia 39-14 (10-14)

Stadion Cluj Arena

Arbitri:Inigo Attorasagasti(Spania)-Jorge Molpeceres (Spania), Pedro Montoya (Spania)

Au marcat: Nistor-2e, Shennan-2e, Radoi-e, Vlaicu-4tr,2lp respectiv Diniz-e, Toorn-e, Guedes-2tr

Romania:1. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus (Timisoara Saracens), 4.Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5.Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 6.ViorelLucaci (CSA Steaua Bucuresti), 7.Vlad Nistor (Castres Olympique), 8. Stelian Burcea (Timisoara Saracens), 9.Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 10.Florin Vlaicu (Calvisano), 11.Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 12.Florin Ionita (CSA Steaua Bucuresti), 13.Paula Kinikinilau (Timisoara Saracens), 14.Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu (Saracens).

Rezerve : 16. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 17.Mihai Dico (Stiinta Baia Mare), 18.Silviu Vasiliu (CSA Steaua Bucuresti), 19. Marius Antonescu (Tarbes), 20. Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), 21.Alexandru Palii (Stiinta Baia Mare), 22.Ovidiu Melniciuc (U Cluj), 23.Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare).

Portugalia:1.Bruno Medeiros(CDUL), 2.Duarte Diniz(GD Direito),3.Bruno Rocha(AEIS Tecnico), 4.Diogo Toorn(CDUL), 5.Goncalo Uva(GD Direito),6.Joao Lino(CDUL), 7.Sebastiao Villax(CDUL), 8.Salvador Vassalo(GD Cascais), 9.Francisco Magalhaes(CDUL), 10.Manuel Costa(CDUL), 11.Goncalo Foro(CDUL), 12.Manuel Vilela(GD Direito), 13.Jose Vareta(GD Direito), 14.Tomas Noronha(CDUL), 15.Nuno Guedes(GD Direito)

Rezerve:16.Jose Conde(GD Cascais), 17.Francisco Domingues(Provence Rugby),18.Francisco Sousa(GD Cascais)19.Luis Cerquinho(CDUP), 20.Volodymyr Grikh(Perpignan), 21.Francisco Viera(CDUP), 22.Francisco Appleton(CDUL), 23.Joao Almeida(CDUL)

FOTO: Mircea Rosca (Cluj) / www.ActionFoto.ro

3,236 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response