Saturday 16th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Ovidiu Melniciuc este singurul reprezentant al Universitatii Cluj in grupul de 23 de jucatori cu care Romania va infrunta Portugalia

La prima sa partida dupa Cupa Mondiala din Anglia, de anul trecut, Romania va alinia in fata Portugaliei o formatie in care s-au operat cateva modificari. Pe postul de mijlocas la deschidere, unul extrem de important, apar Florin Vlaicu si Ovidiu Melniciuc. Nominalizat ca rezerva, ultimul este si singurul reprezentant al Universitatii Cluj. Nascut la Stroiesti (judetul Suceava), Melniciuc isi poate face astfel debutul in nationala de seniori.

Descoperit de antrenorul Constantin Vlad, la scoala din comuna aflata in Bucovina, uvertura de 21 de ani a deprins mai apoi tainele rugby-ului la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, fiind supervizat de antrenorul Dumitru Livadariu. Pe cand avea 18 ani, a plecat la Siromex Baia Mare, unde a cucerit doua medalii ca junior, participand si la Campionatul European U19. Ajuns mai apoi la seniorii Stiintei din Petrosani, Melniciuc s-a remarcat ca principal marcator al diviziei secunde, fiind transferat in 2015 la ”U”Cluj. Iar evolutiile sale la gruparea clujeana l-au propulsat in lotul largit al Romaniei care a pregatit meciul cu Portugalia.

Fireste ca aceasta convocare, urmata de includerea sa in grupul de 23 de jucatori care vor participa la prima partida a Stejarilor din returul editiei 2015/2016 a Cupei Europene a Natiunilor, l-au bucurat pe Melniciuc, care crede ca mai ales jocurile cu Dinamo, din finalul editei trecute a SuperLigii CEC Bank, au atras atentia selectionerilor asupra lui – atunci a fost declarat omul meciului in ambele runde, iar ”U” s-a clasat pe locul 5. ”Pentru mine, participarea la acest stagiu de pregătire și includerea in lotul pentru meci imi dau motive de satisfactie. Inseamna ca munca mea a fost apreciata. Sper sa joc, desigur, in meciul cu Portugalia. Am si ceva emotii, dar cred ca se vor risipi rapid. Eu am mai jucat pentru nationala de juniori si pentru echipa a doua a Romaniei, dar acum este altceva. Voi evolua pentru prima reprezentativa si sper sa o fac cat mai bine. Am fost bine primit in grup. M-am integrat rapid. Ma bucură, de asemenea, că acest meci se va disputa la Cluj, orasul pentru a carui echipa evoluez acum. Sper sa vina cat mai multi spectatori la meci. Vremea e buna. Gazonul se prezinta bine. Sunt toate conditiile pentru o partida frumoasa”, ne-a declarat Ovidiu Melniciuc la putin timp dupa antrenamentul capitanului de vineri.

Meciul Romania – Portugalia este programat sambata, 6 februarie, de la ora 17.15, pe Cluj Arena. El va fi transmis in direct la Dolce Sport 2.

XV-le de start: 15. Catalin Fercu (Saracens/Anglia) – 14. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), 13. Paula Kinikinilau (Timisoara Saracens), 12. Florin Ionita (CSA Steaua Bucuresti), 11. Stephen Shennan (Timisoara Saracens) – (md) 10. Florin Vlaicu (Calvisano/Italia), (mg) 9. Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens) – 7. Vlad Nistor (Castres Olympique/Franta), 8. Stelian Burcea (Timisoara Saracens), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua Bucuresti) – 5. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare) – 3. Alexandru Tarus (Timisoara Saracens), 2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 1. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare).

Rezerve: 16. Eugen Capatana (Timisoara Saracens, 17. Mihai Dico (Stiinta Baia Mare), 18. Silviu Vasiliu (CSA Steaua Bucuresti), 19. Marius Antonescu (Tarbes/Franta), 20. Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen/Franta), 21. Alexandru Palii (Stiinta Baia Mare), 22. Ovidiu Melniciuc (U Cluj), 23. Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare).

3,044 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response