Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Anglia s-a impus pe Murrayfield si pastreaza trofeul Calcutta Cup

7 februarie 2016 6 NATIONS
Anglia s-a impus pe Murrayfiled si pastreaza trofeul Calcutta Cup.

In ciuda optimismului dinaintea startului in noua editie a Six Nations, Scotia nu a reusit sa invinga Anglia.Astfel, trandafirii raman neinvisi in fata ciulinilor din anul 2008 si pastreaza pentru inca cel putin un an trofeul Calcutta Cup.

Partida a fost una echilibrata insa in ciuda rezultatului strans, Scotia nu a aratat ca o echipa capabila sa invinga Anglia care s-a aparat eficient si nu a lasat culoare catre propriul teren de tinta, conditie in care elevii lui Vern Cotter au marcat doar din tentative de tinta.

Dupa un inceput mai bun si cu o posesie net superioara, englezii au marcat prima lor incercare in minutul 13 cand Billy Vunipola a patruns in urma unei gramezi ordonate la cinci metri de terenul de tinta scotian, dar a fost placat, faza fiind continuata de George Kruis care a finalizat, transformarea apartinand lui Owen Farrell.

Pana in aproape de finalul primei reprize rezultatul de 7-0 in favoarea trandafirilor s-a mentinut pe tabela de marcaj, pentru ca in minutele 37 si 40 Greig Laidlaw sa reuseasca doua lovituri de pedeapsa care au adus Scotia la un singur punct ecart in spatele Angliei.

Ciulinii au inceput in forta repriza secunda, dar au fost surpinsi de actiunea pe care a initiat-o Danny Care si a fost continuata de Billy Vunipola pentru ca Jack Nowell sa inscrie al doilea eseu al trupei lui Eddie Jones.

Cu un sfert de ora inainte de final, Owen Farrell a marit diferenta la 15-6 din lovitura de pedeapsa, dupa ce anterior ratase doua tentative de tinta, la care Greig Laidlaw a raspuns trei minute mai tarziu, astfel ca Anglia s-a impus pe Murrayfiled in tentativa de a cuceri trofeul competitiei Six Nations in acest an.

In urmatoarea etapa Anglia se va deplasa la Roma pentru partida cu Italia, iar Scotia la Cardiff unde va infrunta Tara Galilor.

Six Nations, Murrayfield, Edinburgh: Scotia-Anglia 9-16 (6-7)

Au marcat: Laidlaw-3lp respectivKruis-e,Noewll-e,Farrell-tr,lp

Scotia: 15 Stuart Hogg, 14 Sean Maitland, 13 Mark Bennett, 12 Matt Scott, 11 Tommy Seymour, 10 Finn Russell, 9 Greig Laidlaw (c), 8 David Denton, 7 John Hardie, 6 John Barclay, 5 Jonny Gray, 4 Richie Gray, 3 Willem Nel, 2 Ross Ford, 1 Alasdair Dickinson

Rezerve: 16 Stuart McInally, 17 Gordon Reid, 18 Zander Fagerson, 19 Tim Swinson, 20 Blair Cowan, 21 Sam Hidalgo-Clyne, 22 Duncan Weir, 23 Duncan Taylor

Anglia: 15 Mike Brown, 14 Anthony Watson, 13 Jonathan Joseph, 12 Owen Farrell, 11 Jack Nowell, 10 George Ford, 9 Danny Care, 8 Billy Vunipola, 7 James Haskell, 6 Chris Robshaw, 5 George Kruis, 4 Joe Launchbury, 3 Dan Cole, 2 Dylan Hartley (c), 1 Joe Marler

Rezerve: 16 Jamie George, 17 Mako Vunipola, 18 Paul Hill, 19 Courtney Lawes, 20 Jack Clifford, 21 Ben Youngs, 22 Alex Goode, 23 Ollie Devoto

1,685 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response