Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

La Dublin, Irlanda si Tara Galilor au remizat in prima etapa din Six Nations

7 februarie 2016 6 NATIONS
La Dublin, Irlandasi Tara Galilor au remizat in prima etapa din Six Nations.

Pe Aviva Stadium din Dublin, campioana ultimelor doua editii din Six Nations, Irlanda a primit vizita Tarii Galilor, o partida in care s-a consemnat un rezultat de egalitate, 16-16, ultima data cand cele doua natiuni au terminat nedecis fiind in 1991, la Cardiff.

Irlanda a inceput in forta si presiunea exercitata de catre verzi cu inaintarea a dus la doua lovituri de pedeapsa pe care Johnny Sexton le-a concretizat in puncte astfel ca dupa primul sfert de ora campionii en-titre se aflau in avantaj, rezultat 6-0.

Diferenta de scor putea fi mai consistenta, dar defensiva galeza nu a lasat spatii catre terenul de tinta. Elevii lui Warren Gatland au preluat apoi initiativa, dar Dan Biggar a ratat o tentativa de tinta, mai mult, uvertura lui Ospreys a trebuit sa paraseasca terenul accidentat la jumatatea primei reprize.

Primul eseu al partidei a venit in minutul 26 atunci cand mijlocasul la gramada Conor Murray a fost de neoprit,el finalizand efortul colectiv al inaintarii verzilor care au dus jocul pana in apropierea terenului de tinta advers. Johnny Sexton a transformat si Irlanda s-a desprins la 13-0.

Pana la pauza Tara Galilor a revenit in joc si dupa ce Rhys Priestland a redus din diferenta dintr-o penalitate, Talupe Faletau a patruns in forta si a marcat un eseu, transformat de acelasi Rhys Priestland, astfel ca dupa 40 de minute gazdele aveau un avantaj fragil de 13-10.

Partea secunda a fost una de mare lupta, jocul disputandu-se cu precadere intre cele doua linii de 22, pana aproape de final puncte mai venind doar din piciorul lui Rhys Priestland, care i-a adus pe galezi pentru prima data in avantaj in mintul 72.

Tara Galilor a condus pentru putin timp insa, pentru ca Johnny Sexton a concretizat o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 40 de metri si astfel purtatorii frunzei de trifoi, respectiv a penelor de strut si-au impartit punctele din clasament.

In urmatoarea etapa Irlanda va juca cu Franta la Paris, iar Tara Galilor va primi pe Millennium Stadium din Cardiff, vizita Scotiei.

Six Nations, Aviva Stadium, Dublin: Irlanda-Tara Galilor 16-16 (13-10)

Au marcat: Murray-e, Sexton-tr,3lp, respectiv Faletau-e,Priestland-tr,3lp

Irlanda: 15 Simon Zebo, 14 Andrew Trimble, 13 Jared Payne, 12 Robbie Henshaw, 11 Keith Earls, 10 Jonathan Sexton, 9 Conor Murray, 8 Jamie Heaslip, 7 Tommy O’Donnell, 6 CJ Stander, 5 Devin Toner, 4 Mike McCarthy, 3 Nathan White, 2 Rory Best (c), 1 Jack McGrath

Rezerve: 16 Sean Cronin, 17 Jerry Cronin, 18 Tadhg Furlong, 19 Donnacha Ryan, 20 Rhys Ruddock, 21 Kieran Marmion, 22 Ian Madigan, 23 Dave Kearney

Tara Galilor: 15 Liam Williams, 14 George North, 13 Jonathan Davies, 12 Jamie Roberts, 11 Tom James, 10 Dan Biggar, 9 Gareth Davies, 8 Taulupe Faletau, 7 Justin Tipuric, 6 Sam Warburton (c), 5 Alun-Wyn Jones, 4 Luke Charteris, 3 Samson Lee, 2 Scott Baldwin, 1 Rob Evans

Rezerve: 16 Ken Owens, 17 Gethin Jenkins, 18 Tomas Francis, 19 Bradley Davies, 20 Dan Lydiate, 21 Lloyd Williams, 22 Rhys Priestland, 23 Alex Cuthbert

2,117 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response