Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Bonus defensiv la fiecare meci in Aviva Premiership

8 februarie 2016 AVIVA PREMIERSHIP
Bonus defensiv la fiecare meci in Aviva Premiership.

Ultima etapa a turului Aviva Premiership a fost marcata de un echilibru pregnant al partidelor, dovada si faptul ca la fiecare meci s-a acordat bonus defensiv.

Bath a cedat pe teren propriu in fata lui Gloucester cu 15-11, chiar daca singurul eseu al meciului a fost opera lui Day. La pauza, gazdele au intrat in avantaj, 8-3.
London Wasps si-a fructificat foarte greu avantajul terenului propriu in fata ambitioasei Newcastle. Scorul final, 9-8, a fost stabilit de Gooperth, din penalitate, cu cinci minute inainte de final. Oaspetii au avut o incercare marcata de Latu.
Surpriza la Harlequins, unde Northampton, in revenire de forma, s-a impus cu 27-23. Raportul eseurilor a fost favorabil invingatorilor, 3-2, marcatori fiind Day, Burrell si Foden, respectiv Merick si Chisholm. Foden a marcat in ultimul minut al meciului.
O alta surpriza s-a conturat la partida dintre Leicester Tigers si Sale Sharks, ”rechinii” castigand cu 10-3. Beaumont a marcat eseul care a consemnat desprinderea. La oaspeti, pilierul moldovean Vadim Cobilas a fost titular pana in minutul 62.
Exeter a condus cu 11-0 in derby-ul rundei, contra liderului Saracens.Campionii en-titre au avut, ca si runda trecuta, o revenire senzationala si s-au impus cu 14-11. Short si-a trecut in cont un eseu pentru gazde, iar Vunisa o incercare pentru vizitatori. La începutul meciului, raportul de forte parea ca inclina balanta spre Exeter, care avea mai putine absente in lot. Saracens a avut o serie de jucatori chemati la nationala, in timp ce Ashton inca ispaseste saptamanile de suspendare.
London Irish a castigat un meci important pentru evitarea retrogradarii, 20-13 cu Newcastle. Hearn si Fendy, de o parte, respectiv Heen si Ragava-Ruskin, au fost marcatorii de eseuri.
In aceasta runda, toate echipele invinse au primit bonificatie defensiva.
Clasament:
1. Saracens 45
2. Exeter 40
3. Leicester 34
4. Harlequins 33
5. London wasps 28
6. Northampton 26
7. Sale Sharks 26
8. Gloucester 25
9. Bath 18
10. Worcester 13
11. Newcastle 12
12. London Irish 12
FOTO: theguardian.com

2,091 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response