Friday 27th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Adrian Motoc: ”A fost o onoare si o placere pentru mine sa ma antrenez cu nationala de seniori”

Convocat in premiera la lotul de seniori al Romaniei, Adrian Motoc (19 ani) s-a pregatit timp de o saptamana alaturi de Stejari. Jucatorul legitimat la gruparea pariziana Racing 92 a declarat ca este onorat de faptul ca s-a aflat in catonament alaturi de internationalii nostri si ca isi doreste sa revina cat mai curand in grupul Stejarilor.

Internationalul de juniori isi dorea, desigur, sa prinda un loc in echipa care a infruntat Portugalia, insa faptul ca nu s-a intamplat asta nu l-a facut sa-si piarda increderea. ”Am fost primit foarte bine de jucatori, de staff-ul tehnic. Toata lumea mi-a urat succes. Unii dintre colegi au fost curiosi sa afle amanunte despre Racing 92, clubul la care activez. Cu majoritatea jucatorilor ma cunosteam. Si ei ma stiau de la nationalele de juniori. Firește ca sunt la alt nivel. Si pachetul de inaintare este mult mai puternic la nationala de seniori. Acest stagiu de pregatire mi-a prins foarte bine. Imi doresc sa ma intorc cat mai repede si, de ce nu, sa-mi fac debutul in nationala de seniori”, ne-a declarat tanarul jucator care poate evolua fie in linia a doua, fie in a treia.

Motoc nu se pregateste pentru prima data cu seniorii. A facut-o si la Racing 92. ”Am participat la antrenamente cu prima formatie. Nici nu-mi venea sa cred ca ma aflu alaturi de acei jucatori, de Dan Carter de pilda. La Racing eu sunt si in centrul de formare. Acolo pregatirea este foarte diversificata. Exista, de pilda, doua grupuri, care fac antrenamente separat. Unii lucreaza sa progreseze pe aparare, ceilalti pe atac. Eu sunt repartizat in ultimul grup. Martea, de pildă, am antrenament ofensiv. Apoi se face analiza video a meciului precedent. Urmeaza antrenamentul general. Si cel de sala, unde doi preparatori fizici dau fiecarui jucator ce exercitii sa faca. Si mai este un antrenament de margini, de pilda. Joia este liberă de obicei, dar fiecare poate lucra suplimentar in sala de forta. Eu fac exercitii pentru abdoment si pentru ceafa. Pe ultimele nu prea le facusem cand eram in Romania”.

Nascut in 11 iulie 1996, la Saumur, intr-o familie in care pasiunea pentru sportul cu balonul oval i-a fost transmisa de tatal lui, practicant pe cand se afla in tara, Adrian a revenit la formatia lui de club, urmand a participa duminica la meciul cu La Rochelle, din campionatul Espoirs. Un campionat in care se ruleaza jucatorii tineri, de perspectiva, dar in care pot evolua si cei in varsta, de la primele echipe – in Top 14 se permite folosirea a patru astfel de rugbysti, iar in Pro D2 cate sapte.

2,899 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response